Bitcoin kurs

Bitcoin kurser er meget diskuteret emne – og særligt Bitcoin, er en af de mest populære kryptovalutaer på markedet. Bitcoin blev introduceret i 2009 af Satoshi Nakamoto, og har siden da, været den største kryptovaluta på markedet, målt på markedsværdi. Bitcoin banede vejen for mange eksisterende altcoins på markedet og markerede et afgørende øjeblik for digitale betalingsløsninger.

Som verdens første kryptovaluta er Bitcoin nået langt i forhold til dens værdi. Du behøver dog ikke købe en hel Bitcoin, da Bitcoins kan opdeles i små enheder kaldet satoshis, opkaldt efter skaberen. En satoshi svarer til 0,00000001 bitcoin.

Der findes ikke nogen fysisk BTC-mønt, så du kan tænke på Bitcoin som digitale penge. Bitcoin-transaktioner er fuldt gennemsigtige og kan ikke censureres. Du kan nemt sende Bitcoins til alle i verden. Det er et finansielt system, der understøttes af tusindvis af computere, kendt som ‘noder’, rundt om i verden, i stedet for en enkelt centralbank eller regering – hvorfor man siger at Bitcoin er ‘decentraliseret’.

Bitcoin kurs

Bitcoin kurs (2022)

Bitcoins pris er kendt for at være meget volatil, men på trods af det, er Bitcoin blevet det bedst præsterende aktiv af enhver klasse (inklusive aktier, råvarer og obligationer) i løbet af det seneste årti – og steg med svimlende 9.000.000 % i perioden fra 2010 til 2020.
Da Bitcoin blev lanceret i begyndelsen af ​​2009, da Satoshi Nakamoto minede Bitcoin genesis-blokken (den første blok nogensinde på Bitcoins blockchain), kom 50 BTC i omløb til en pris på $0,00.

50 Bitcoins fortsatte med at komme i omløb i hver blok, indtil den første halveringsbegivenhed fandt sted i november 2012. Halveringer henviser til Bitcoins udstedelsessystem, som blev programmeret ind i Bitcoins kode af Satoshi Nakamoto. Det indebærer i det væsentlige, automatisk at halvere antallet af nye BTC, der kommer i omløb for hver 210.000 blokke.

I februar 2011 nåede BTCs pris paritet med den amerikanske dollar for første gang. Milepælen tilskyndede nye investorer til markedet, og i løbet af de næste fire måneder fortsatte bitcoins pris med at stige – og toppede på over $30.
I begyndelsen af ​​2013 var den førende kryptovaluta kommet sig over en langvarig bearish episode og steg over $1.000, omend kun kortvarigt. Men med det berygtede Mt Gox-hack, annoncerede Kina sit første forbud mod krypto. Herefter tog det yderligere fire år for BTC-prisen at vende tilbage til over $1.000 igen.

Da dette niveau var passeret, fortsatte Bitcoins pris dog med at stige dramatisk gennem hele 2017, indtil BTC toppede på sin tidligere langvarige all-time high på $19.850.

I løbet af 2018 kastede hele kryptomarkedet sig ind i det, der nu er kendt som “kryptovinteren” – et årelangt bjørnemarked. Det var først i december 2020, da Bitcoin vendte tilbage for at teste det tidligere rekordhøje niveau, at BTC til sidst oversteg det historiske niveau og steg yderligere 239 % i løbet af de næste 119 dage til et nyt rekordhøjt niveau på $64.799. Den højeste pris Bitcoin har været på, indtil videre er: $69.405.

Hvorfor har Bitcoin en værdi?

Bitcoins har fået værdi, gennem elementer som:

  • En fast og forudsigelig pengeforsyning. I modsætning til fiat-valuta (statsstøttede penge), kan nye Bitcoins ikke oprettes pludseligt. Det maksimale antal af Bitcoin der kan mines/udstedes, er 21 millioner.
  • Bitcoin opererer med open source-kode og er globalt gennemsigtig, i modsætning til fiat-valuta. Enhver kan til enhver tid uafhængigt verificere den samlede Bitcoin-forsyning og dens underliggende kode samt saldi på hver konto i den globale hovedbog via. blockchain netværket.
  • Bitcoin er sikret med banebrydende kryptering og understøttes af enorme mængder energi. Hvis en person eller organisation skulle forsøge at underminere Bitcoins kernekryptering, ville det kræve umulige mængder energi, specialiserede computere og plads. Bitcoin er det mest sikre computernetværk i verden.
  • I modsætning til traditionelle bankkonti kan enhver, hvor som helst, oprette forbindelse til Bitcoin-netværket. Bitcoin er et ucensurerbart og et globalt netværk til at handle værdi.

Så længe ovenstående egenskaber er nyttige for mennesker over hele verden, vil Bitcoin have værdi.

Kryptovaluta Børser
Binance

Verdens største kryptovalutabørs

Coinbase

Du kan lige nu få op til 70 kr. i Bitcoin - Gælder kun for nye kunder.

Kraken

En platform med sikkerhed i højeste fokus.

eToro

eToro er verdens førende sociale handelsplatform, der tilbyder både investering i aktier og kryptovalutaer såvel som handel med CFD'er.

Gemini

Gemini er den sikre, pålidelige måde at bygge din kryptoportefølje på. Modtag 70 kr. i bitcoin, efter du har købt eller solgt for 700 kr.

Risikoadvarsel: Alle kryptovaluta investeringer indebærer risici. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidige resultater. Kryptovalutaer har stærke kursudsving og er derfor ikke egnede for alle investorer. Handlen med kryptovalutaer er ikke underlagt EU-regelsæt. Læseren er ansvarlig for sine egne investeringsbeslutninger og vi anbefaler, at læseren foretager sin egen grundige research. Vi fratager os ansvar for informationens fuldstændighed eller nøjagtighed. Denne hjemmeside erstatter ikke en personlig finansiel rådgiver, som man altid bør konsultere ved investeringsspørgsmål. All Rights Reserved Cryptoaffiliatez