På grund af Bitcoins begrænsede udbud er det en knap kryptovaluta, hvorfor mange investorer spekulerer i fremtidige prisstigninger

Bitcoin is an innovative payment network and a new kind of money”. Men i modsætning til de valutaer, du er vant til at bruge (DKK, SEK, USD), så er der ingen centralbank, der kontrollerer Bitcoin. I stedet drives det finansielle system i Bitcoin af tusindvis af computere fordelt rundt omkring i verden. Alle har mulighed for at deltage i økosystemet ved at downloade open source-software.

Bitcoin er en kryptovaluta, der fungerer frit for enhver, uden overvågning fra banker eller regeringer.

Med andre ord, er Bitcoin en decentraliseret kryptovaluta, der blev udgivet i januar 2009. Den følger idéerne som blev opstillet i et Whitepaper af den mystiske og pseudonyme Satoshi Nakamoto. Identiteten på den eller de personer, der har skabt teknologien, er stadig et mysterium. Bitcoin tilbyder lavere transaktionsgebyrer, end traditionelle online betalingsmekanismer gør, og i modsætning til statsudsendte valutaer, drives den af en decentral myndighed.

Hvor mange Bitcoins er i udbud?

Bitcoins værdi stammer fra både sikkerheden af den underliggende teknologi, den globale adoption og det faktum, at udbuddet er begrænset til 21 millioner. Det vil altså sige, der kan kun være 21 millioner Bitcoins i cirkulation.

Bitcoins pris på børserne, ikke ulig aktier, bestemmes af efterspørgslen og udbuddet. Hvor det er lovligt, kan alle med en Bitcoin-wallet og en internetforbindelse handle med Bitcoin.

På grund af dets begrænsede udbud er det en knap kryptovaluta, hvorfor mange investorer spekulerer i fremtidige prisstigninger. Forsyningen af Bitcoins øges med en fast hastighed på én blok hvert tiende minut. Systemdesignet reducerer antallet af nye Bitcoins i hver blok med det halve hvert fjerde år. Dette indlæg er skrevet i 2022, og der er pt. kun omkring 2 millioner Bitcoins tilbage at mine. Eksperter forudser, at de sidste bitcoins vil blive udvundet i 2140.

Bitcoin Kryptovaluta

“Bitcoin som betalingsmiddel accepteres pt. få steder. Dog er den populær som investeringsobjekt og er verdens mest kendte kryptovaluta”

Hvad bruges Bitcoin til?

Folk bruger Bitcoin af en række årsager. Alle med en internetforbindelse kan sende Bitcoins og modtage Bitcoins. Det er lidt ligesom kontanter, idet ingen kan forhindre dig i at bruge det, men dens digitale tilstedeværelse betyder, at det kan overføres globalt.

I modsætning til tjenester som PayPal, der er afhængige af det traditionelle finansielle system for tilladelse til at overføre penge, så er bitcoin decentraliseret. 

To personer, hvor som helst i verden, kan sende Bitcoins til hinanden, uden at involvere tredjepart; såsom en bank, regering eller anden institution.

Hvorfor er kryptovalutaen Bitcoin så værdifuld?

Bitcoin er decentraliseret, censur-resistent, sikker og grænseløs.

Alle disse kvaliteter har gjort det attraktivt, at anvende Bitcoin til internationale overførsler og betalinger, hvor enkeltpersoner ikke ønsker at afsløre deres identitet (som de ellers ville med et betalings- eller kreditkort).
Mange bruger ikke deres Bitcoins, men vælger i stedet at beholde dem på lang sigt (også kendt som HODLING).

Bitcoin har fået tilnavnet digitalt guld, grundet sit begrænsede udbud af tilgængelige mønter. Nogle investorer ser Bitcoin som en ‘store-of-value’. Fordi det er knapt og svært at producere, er det blevet sammenlignet med ædle metaller som guld eller sølv.

Indehavere af Bitcoins mener, at disse egenskaber – kombineret med den globale tilgængelighed og høje likviditet – gør det til et ideelt medium til at opbevare rigdom i lange perioder. De mener, at Bitcoins værdi kontinuerligt vil fortsætte med at stige.

Blockchain teknologien bag Bitcoin

Bitcoin-systemet er en samling af computere (også kaldet “nodes” eller “minere”), der alle kører Bitcoins kode og gemmer dens blockchain. Forestil dig at en blockchain er en samling af blokke. I hver blok findes der en samling af transaktioner. Fordi alle de computere, der kører på blockchain netværket, har den samme liste over blokke og transaktioner og gennemsigtigt kan se de nye blokke, når de er fyldt med nye Bitcoin-transaktioner, kan ingen snyde systemet. 

Blockchain systemet er med andre ord, en form for database, hvor dataene ikke blot findes ét sted, men hos alle på blockchain-netværket. Alle der kører på programmet, bidrager med computerkraft til systemet. Derfor ligger informationerne på et netværk med flere millioner computere, som kontrollerer, at data er korrekte – og sikrer dermed, at det er svært for en enkelt computer at snyde.

Blockchain navnet skyldes, at dataene gemmes i en kæde af blokke. Når først en blok er skabt, er det svært at ændre data og tidligere transaktioner, da hver enkelt blok er låst med en unik kode. Dataændringer vil i stedet bestå af tilføjelser i form af nye blokke, hvorfor det altid vil være muligt at spore udviklingen. Hvis du prøver at afvige fra protokollen, vil du fortsætte på din egen gren og derved spilde din beregningskraft og tid.

Kan Bitcoin netværket hackes?

Enhver – uanset om de kører en Bitcoin “node” eller ej – kan se transaktionerne forekomme i realtid på blockchainen. Bitcoin har omkring 15.400 noder på netværket i 2022, og dette antal er stigende, hvilket gør angreb ret usandsynlige.

Såfremt et angreb skulle ske, ville Bitcoin-minearbejderne – de mennesker, der deltager i Bitcoin-netværket med deres computere – sandsynligvis splitte sig ud til en ny blockchain, hvilket gør den indsats, som hackeren har udøvet, til spildt til.

Spørgsmålet om sikkerhed har været et grundlæggende spørgsmål for Bitcoin siden lanceringen. På den ene side er Bitcoin i sig selv meget svær at hacke, og det skyldes i høj grad blockchain-teknologien, som understøtter det. Da blockchainen konstant bliver gennemgået af Bitcoin-brugere, er hacks meget usandsynlige.

På den anden side betyder det faktum, at Bitcoin i sig selv er svært at hacke, ikke, at det nødvendigvis er en sikker investering. Der eksisterer et potentiale for sikkerhedsrisici på forskellige stadier af handelsprocessen.

Kryptovaluta Børser
Binance

Verdens største kryptovalutabørs

Coinbase

Du kan lige nu få op til 70 kr. i Bitcoin - Gælder kun for nye kunder.

Kraken

En platform med sikkerhed i højeste fokus.

eToro

eToro er verdens førende sociale handelsplatform, der tilbyder både investering i aktier og kryptovalutaer såvel som handel med CFD'er.

Gemini

Gemini er den sikre, pålidelige måde at bygge din kryptoportefølje på. Modtag 70 kr. i bitcoin, efter du har købt eller solgt for 700 kr.

Risikoadvarsel: Alle kryptovaluta investeringer indebærer risici. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidige resultater. Kryptovalutaer har stærke kursudsving og er derfor ikke egnede for alle investorer. Handlen med kryptovalutaer er ikke underlagt EU-regelsæt. Læseren er ansvarlig for sine egne investeringsbeslutninger og vi anbefaler, at læseren foretager sin egen grundige research. Vi fratager os ansvar for informationens fuldstændighed eller nøjagtighed. Denne hjemmeside erstatter ikke en personlig finansiel rådgiver, som man altid bør konsultere ved investeringsspørgsmål. All Rights Reserved Cryptoaffiliatez