Hvad er blockchain?

Blockchain-teknologien er kommet for at blive. Læs om hvad Blockchain er og hvordan teknologien kan bruges i praksis.

I de seneste år har mange fået øjnene op for blockchain teknologien. Bitcoins massive vækst har især været med, til at øge bevidstheden omkring teknologien.

Blockchain teknologien bliver af mange beskrevet som teknologien med størst potentiale for at ændre vores hverdag siden internettet. Men hvad bliver teknologien brugt til allerede nu, og hvor går udviklingen hen? Vi har samlet en række eksempler.

Blockchain er en samling af transaktioner og værdier i blokke, der er en del af en ensrettet kæde.

Alle i blockchain netværket har en logbog, og de verificerer samlet en ny blok. Alle har adgang til at kunne se indholdet i boksene, men indholdet kan ikke ændres, da det dermed ikke vil kunne verificeres efterfølgende.

Kryptovalutaer og blockchain

Kryptovalutaer som Bitcoin og Ethereum er drevet af en teknologi kaldet blockchain. På det mest basale er en blockchain en liste over transaktioner, som alle kan se og verificere. Bitcoins blockchain, for eksempel, indeholder en registrering af hver gang nogen har sendt eller modtaget Bitcoin. Kryptovalutaer og blockchain-teknologien, der driver dem, gør det muligt at overføre værdi online uden behov for en mellemmand som en bank eller kreditkortselskab.

Blockchain teknologien og kryptovalutaer

Forestil dig et globalt, åbent alternativ til enhver finansiel tjeneste, du bruger i dag. Du skal blot have en smartphone og internetforbindelse.

De vigtige funktioner i blockchain

Distribueret ledger teknologi

Alle netværksdeltagere har adgang til den distribuerede hovedbog og dens uforanderlige registrering af transaktioner. Med denne delte ledger registreres transaktioner kun én gang, hvilket eliminerer dobbeltarbejdet, der er typiske for traditionelle forretningsnetværk.

Mere gennemsigtighed

Ingen deltager i netværket kan ændre eller manipulere med en transaktion, efter at den er blevet registreret. I blockchain-netværket bliver information som nævnt bygget op i tidsstemplede, sammenkædede blokke. Det giver mere gennemsigtighed og gør det let at spore transaktioner. Det betyder derfor, at man til enhver tid kan følge sine overførsler, og det tilføjer et ekstra lag af sikkerhed og skaber tryghed, fordi det er med til at forebygge hackerangreb og svindel.

Smarte kontrakter

Udover at Blockchain tilbyder muligheden for strømlinede og fejlfrie systemer, så kan blockchain-baserede “smart contracts” også være med til at øge optimere den administrative del for virksomheder og folk som handler med kryptovaluta.

Smart contracts” er ganske enkelt en protokol, som verificerer, faciliterer og eksekverer kontrakter digitalt – for det meste helt uden menneskelig indblanding. Det er en proces, som automatisk sættes i gang, når bestemte betingelser og vilkår er opfyldt.

Smarte kontrakter bliver allerede brugt i finanssektoren, transportsektoren og andre institutioner og virksomheder, hvor man kan spare tid og ressourcer ved at automatisere måden, man indgår kontrakter på, fx ved at undgå tidskrævende processer og fordyrende mellemled som notarer og advokater. Smarte kontrakter kan kort sagt bruges til at automatisere opgaver og processer, der hidtil helt eller delvist har været løst manuel.

Hvorfor er blockchain teknologien vigtig?

Virksomheder lever af information. Alle typer af information. Jo hurtigere det modtages, og jo mere nøjagtigt, desto bedre. Blockchain er ideel til at levere den information, fordi den giver øjeblikkelig, delt og fuldstændig gennemsigtig information, på en uforanderlig hovedbog.

Et blockchain-netværk kan spore ordrer, betalinger, konti, produktion og meget mere. Og fordi medlemmerne af blockchain netværket har præcist samme syn på dataen, kan du se alle detaljer om en transaktion fra ende til anden, hvilket giver dig større tillid.

Hvad kan blockchain teknologien bruges til?

Blockchain-teknologien er også spændende, fordi den har mange anvendelsesmuligheder ud over kryptovaluta. Blockchains bliver brugt til at udforske medicinsk forskning, forbedre nøjagtigheden af sundhedsjournaler, strømline forsyningskæder og meget mere.

Blockchain og sundhedsdata

Sundhedsdata, der er egnet til blockchain, inkluderer generel information som alder, køn og potentielt grundlæggende sygehistoriedata som immuniseringshistorie eller vitale tegn. Ingen af disse oplysninger ville alene være i stand til specifikt at identificere en bestemt patient, hvilket er det, der gør det muligt at lagre dem på en delt blockchain, der kan tilgås af adskillige personer uden unødige bekymringer om privatlivets fred.

Blockchain, smarte kontrakter og forsikringer

Den største blockchain-applikation til forsikringer er uden tvivl gennem smarte kontrakter. Disse kontrakter giver kunder og forsikringsselskaber mulighed for at håndtere skader på en gennemsigtig og sikker måde. Alle kontrakter og krav kan registreres på blockchain netværket og valideres af netværket, hvilket ville eliminere ugyldige krav, da blockchain netværket ville afvise flere krav på samme ulykke.

Blockchain og ejendomshandel

Den gennemsnitlige dansker flytter mellem 6-9 gange i løbet af deres levetid. Her kunne blockchain helt sikkert være nyttig på ejendomsmarkedet. Det ville fremskynde boligsalget ved hurtigt at verificere økonomien, reducere svindel takket være kryptering og tilbyde gennemsigtighed gennem hele salgs- og købsprocessen.

Tidligere har det aldrig været normen at handle værdifulde aktiver såsom fast ejendom udelukkende gennem digitale kanaler. Ejendomstransaktioner udføres ofte offline, og involverer ansigt-til-ansigt interaktioner. Blockchain åbner dog op for muligheden, til at kunne ændre dette. Introduktionen af smarte kontrakter i blockchain-platforme gør det nu muligt at tokenisere aktiver som fast ejendom og handles som kryptovalutaer som Bitcoin og Ethereum.

Kryptovaluta Børser
Binance

Verdens største kryptovalutabørs

Coinbase

Du kan lige nu få op til 70 kr. i Bitcoin - Gælder kun for nye kunder.

Kraken

En platform med sikkerhed i højeste fokus.

eToro

eToro er verdens førende sociale handelsplatform, der tilbyder både investering i aktier og kryptovalutaer såvel som handel med CFD'er.

Gemini

Gemini er den sikre, pålidelige måde at bygge din kryptoportefølje på. Modtag 70 kr. i bitcoin, efter du har købt eller solgt for 700 kr.

Risikoadvarsel: Alle kryptovaluta investeringer indebærer risici. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidige resultater. Kryptovalutaer har stærke kursudsving og er derfor ikke egnede for alle investorer. Handlen med kryptovalutaer er ikke underlagt EU-regelsæt. Læseren er ansvarlig for sine egne investeringsbeslutninger og vi anbefaler, at læseren foretager sin egen grundige research. Vi fratager os ansvar for informationens fuldstændighed eller nøjagtighed. Denne hjemmeside erstatter ikke en personlig finansiel rådgiver, som man altid bør konsultere ved investeringsspørgsmål. All Rights Reserved Cryptoaffiliatez