Hvad er en Krypto wallet?

Med krypto wallets, kan du opbevare og handle med kryptovalutaer. Krypto wallets kan også bruges til at opbevare dine NFT’er; som kunst, digitale samleobjekter og virtuelt land.

Introduktion til Krypto wallets

En krypto wallet er en app – eller en fysisk enhed, der giver ejere af kryptovaluta mulighed for at opevare deres kryptovalutaer, meget sikkert. Som med konventionel valuta behøver du ikke en pung for at bruge dine penge, men det hjælper bestemt at holde det hele på ét sted. Når en bruger køber kryptovaluta, såsom Bitcoin, kan brugeren opbevare sin Bitcoin i en kryptovaluta-wallet og derfra bruge den til at foretage transaktioner.

Krypto-wallets opbevarer dine private nøgler og holder din krypto sikker og tilgængelig. De giver dig også mulighed for at sende, modtage og bruge kryptovalutaer som Bitcoin og Ethereum.

Krypto wallets er apps ligesom dem, du kan installere på en smartphone eller computer. Hvis du foretrækker en fysisk genstand (som en normal pung), kan du også købe en fysisk enhed, som Ledger tilbyder.

Hvorfor skal man bruge krypto wallets?

I modsætning til en normal pung, som kan rumme faktiske kontanter, gemmer kryptowallets teknisk set ikke din krypto. Dine krypto beholdninger opbevares nemlig på en blockchain, men kan kun tilgås ved hjælp af en privat nøgle. Dine nøgler beviser dit ejerskab af din krypto, og giver dig mulighed for at foretage transaktioner. Hvis du mister dine private nøgler, mister du adgangen til dine penge. Derfor er det yderst vigtigt, at du opbevarer din nøgler sikkert – og ikke deler din kode med andre!

Hvordan kan man opbevare kryptovaluta?

Når du ønsker at købe kryptovaluta, enten ved at købe på en kryptovaluta børs, eller modtage krypto som gave eller som indtægt, dirigerer du afsenderen til en unik kryptografisk adresse udstedt af tegnebogen. Du kan forestille dig, at din kryptovaluta er gemt på tegnebogen på samme måde, som filer gemmes på et USB-drev; men faktisk peger informationen, der er gemt på tegnebogen, kun til dine kontanters placering på blockchain, den offentlige hovedbog, der registrerer og godkender alle transaktioner for en kryptovaluta.

At bruge sin krypto-wallet er så simpelt, som at scanne en forhandlers QR-kode eller sende en bestemt krypto til en adresse.

Hvad er en cold wallet?

Krypto wallets er hovedsageligt opdelt i to typer: ‘Hot wallets’ og ‘Cold wallets’.

Den simple beskrivelse af en cold wallet, er en krypto wallet, der ikke er forbundet til internettet og derfor har en langt mindre risiko for at blive hacket. Disse cold wallets kan også omtales som offline tegnebøger eller hardware tegnebøger.

Cold wallets gemmer en brugers adresse og private nøgle på en enhed, der ikke er forbundet til internettet og kommer typisk med software, der fungerer parallelt, så brugeren kan følge med i porteføljen, uden at sætte sine private nøgler i fare.

En hardwarepung er typisk en USB-drevenhed, der opbevarer en brugers private nøgler sikkert. Dette har alvorlige fordele i forhold til hot wallets, da det er upåvirket af virus, der kunne være på ens computer, fordi private nøgler aldrig kommer i kontakt med din netværkstilsluttede computer eller potentielt sårbar software. Disse enheder er også typisk open source, hvilket gør det muligt for samfundet at bestemme dets sikkerhed i stedet for et firma, der erklærer, at det er sikkert at bruge.

Kolde tegnebøger er den mest sikre måde at opbevare din Bitcoin eller andre kryptovalutaer på. For det meste kræver de dog lidt mere viden at sætte op. Det er vigtigt for enhver, der er interesseret i at eje cryptocurrency, at lære om sikker opbevaring og koncepterne for både varme og kolde tegnebøger.

En cold wallet er en krypto wallet, der ikke er forbundet til internettet. De kaldes også hardware wallets og bruger et fysisk medie – typisk i form af en enhed, som minder om et USB-stick. Cold wallets for at være den mest sikre type krypto wallet, fordi det ville kræve, at hackere har adgang til din enhed og den tilhørende pinkode/adgangskode.

Du kan bruger en paper wallet til at opbevare din krypto

Den måske mest sikre måde at opbevare kryptovaluta offline på, er via en paper wallet. En paper wallet er en cold wallet, som du kan generere fra bestemte websteder. Du får produceret både offentlige og private nøgler, som du printer ud på et stykke papir. Muligheden for at få adgang til kryptovaluta på disse adresser er kun mulig, hvis du har det stykke papir. Mange mennesker laminerer derfor deres paper wallets og opbevarer dem i pengeskabe i deres bank, eller endda i et pengeskab i deres hjem. Paper wallets har ingen tilsvarende brugergrænseflade, udover et stykke papir og selve blockchainen.

Du kan købe cold krypto wallets gennem Ledger.

Cold krypto wallet

Hvad er en hot wallet?

Online tegnebøger er også kendt som “hot wallets”. Hot wallets er tegnebøger, der kører på internetforbundne enheder som computere, telefoner eller tablets. Dette kan skabe sårbarhed, fordi tegnebøgerne genererer private nøgler til dine mønter, på internetforbundne enheder. Mens en hot wallet kan være meget praktisk i den forstand, at du hele tiden er i stand til at få adgang og foretage transaktioner med dine kryptovaluta på hurtigt, mangler de også sikkerhed.

Dette lyder måske langt ude, men folk der ikke anvender tilstrækkelig sikkerhed, når de bruger deres hot wallets, kan få deres krypto stjålet.

Hot wallets er især beregnet til at blive brugt, til små mængder kryptovaluta. Du kan sammenligne en hot wallet med en lønkonto. Konventionel finansiel visdom vil sige, at du kun skal bruge penge på en lønkonto, mens størstedelen af ​​dine penge er på enten opsparingskonti eller andre investeringskonti. Det samme kunne siges om hot wallets.

Det er vigtigt at bemærke, at når du opbevarer din kryptovaluta i en wallet på en krypto børs, ikke er det samme som at holde det i din personlige wallet.

Krypto wallets på de større kryptobørser er depotkonti leveret af børsen. Brugeren af ​​denne tegnebogstype er ikke indehaveren af ​​den private nøgle til kryptovalutaen, der opbevares i denne pung. Bemærk; du kan også opbevare dine NFT’er i dine krypto wallets.

Not your keys, not your coins

Hvis der skulle opstå en begivenhed, hvor udvekslingen bliver hacket, vil dine penge gå tabt.

Som tidligere nævnt, er det ikke klogt at opbevare større mængder kryptovaluta i hot wallets. I stedet foreslås det, at du trækker størstedelen af ​​midlerne til din egen personlige cold wallet.

Oftest stillede spørgsmål om krypto wallets (FAQ)

Hvad er en krypto wallet?

En wallet kan bruges til at opbevare, sende og modtage krypto. For at gøre afsendelsen og modtagelsen af kryptovaluta mulig, har en wallet en adresse, der fungerer på samme måde som et kontonummer. 

Hvad er en cold wallet?

En cold wallet er en krypto, der fungerer offline. En cold wallet kan komme i form af et USB-stik, papirlap eller lignede. Cold wallets er mere sikre overfor hackerangreb, da intet kan tilgås online. Cold wallets har dog den ulempe, at du fysisk kan miste dine nøgler, og som et resultat deraf din kryptovaluta.

Hvad er en hot wallet?

Hot wallets er krypto wallets, der opbevares online, hvor kryptobørsen sørger for det hele. Det er oftest nemmere at tilgå en hot wallet, da du blot skal logge ind på en given børs for at se din beholdning. Hot wallets anses overordnet for at være den mindst sikre form for wallets. 

Hvad er forskellen mellem en hot og cold wallet?

En hot wallet er en digital pung, der gemmer din kryptovaluta på en online konto. Du kan derefter bruge denne wallet til at foretage betalinger eller sende penge til andre brugere, hvilket betyder, at den altid er forbundet til internettet.
Cold wallet er en hardwareenhed, der ikke er forbundet til internettet og bruger softwaresikkerhedsforanstaltninger for at beskytte din kryptovaluta mod at blive stjålet. Kolde tegnebøger anbefales ofte til opbevaring af større mængder kryptovaluta, fordi de tilbyder bedre beskyttelse end online tegnebøger.

Hvordan kan jeg opbevare min krypto sikkert?

Du kan opbevare din kryptovaluta på samtlige måder. Den mest sikre måde, er via. en cold wallet, hvor du kan opbevare din kryptovaluta offline.

Kryptovaluta Børser
Binance

Verdens største kryptovalutabørs

Coinbase

Du kan lige nu få op til 70 kr. i Bitcoin - Gælder kun for nye kunder.

Kraken

En platform med sikkerhed i højeste fokus.

eToro

eToro er verdens førende sociale handelsplatform, der tilbyder både investering i aktier og kryptovalutaer såvel som handel med CFD'er.

Gemini

Gemini er den sikre, pålidelige måde at bygge din kryptoportefølje på. Modtag 70 kr. i bitcoin, efter du har købt eller solgt for 700 kr.

Risikoadvarsel: Alle kryptovaluta investeringer indebærer risici. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidige resultater. Kryptovalutaer har stærke kursudsving og er derfor ikke egnede for alle investorer. Handlen med kryptovalutaer er ikke underlagt EU-regelsæt. Læseren er ansvarlig for sine egne investeringsbeslutninger og vi anbefaler, at læseren foretager sin egen grundige research. Vi fratager os ansvar for informationens fuldstændighed eller nøjagtighed. Denne hjemmeside erstatter ikke en personlig finansiel rådgiver, som man altid bør konsultere ved investeringsspørgsmål. All Rights Reserved Cryptoaffiliatez