Hvad er GameFi?

GameFi er en sammensmeltning af ordene spil og økonomi. Det refererer til blockchain-spil, der tilbyder økonomiske incitamenter til spillere.

- Kryptovaluta - Cryptok

Introduktion til GameFi

GameFi er et af de hotteste emner i kryptovaluta-industrien lige nu. Blockchain-spil ser ud til at vække stor opsigt det globale videospilmarked. Spil som ‘Axie Infinity‘ og dets mere end $1 milliard i samlede salg af aktiver i spillet, har vakt den traditionelle spilindustris interesse.

GameFi involverer blockchain-spil, der giver økonomiske incitamenter til at spille dem, også kendt som play-to-earn-spil. I lighed med det populære kryptoterm ‘DeFi’, eller decentraliseret finans, er GameFi en fusion af ordene “spil” og “finans”.

For de helt nye i Web3-teknologien, har vi inkluderet en forklaring på, hvordan man kommer i gang med GameFi-verdenen.

Hvad er GameFi?

GameFi er et ret bredt begreb, og som vi vil forklare i denne artikel, kan titler, der betragtes som GameFi, have helt forskellige økonomiske elementer fra hinanden. For eksempel belønner nogle blockchain-spil spillere for at udføre opgaver i spillet, mens andre kan muliggøre indtægtsgenerering fra de forskellige aktiver, en spiller ejer.

Det er vigtigt at bemærke, at GameFi ikke er gambling. De spil, vi betragter som en del af denne nye sektor, kræver, at spillere udnytter en blanding af færdigheder og strategi for at generere indkomst. Selvom held kan være en del af disse spil, er det ikke den fremherskende faktor der afgører, hvem der vinder eller er berettiget til økonomisk belønning.

I de seneste par år er interessen for NFT’er vokset, og blockchains, der er optimeret til ydeevne, er blevet lanceret, hvilket har inspireret til enorm innovation i GameFi-sektoren. I dag begynder vi at se de positive resultater af disse innovatørers indsats, og blockchain-spil vokser med en eksponentiel hastighed.

Hvordan fungerer GameFi-spil?

GameFi kommer i mange forskellige former i dag. Som sådan varierer mekanismerne, hvorved spillere kan generere indtægter gennem deres gameplay. Der er dog et par vigtige temaer, der er værd at nævne.

Spil for at tjene

I nogle blockchain-spil modtager spillere økonomiske belønninger for at fuldføre gameplay-mål.
Midlerne, der tildeles i disse play-to-earn spil, stammer typisk fra en reserve af tokens i en smart kontrakt.

For eksempel, i det enormt populære Ethereum-baserede spil ‘Axie Infinity‘, er en del af spillet reserveret til at belønne følgende adfærd:

  • Vinde kampe og turneringer
  • Pleje af dit land
  • Handel på Axie Infinity-markedspladsen

Top GameFi-protokoller

Selvom de første GameFi-titler brugte Bitcoin blockchain, kan de fleste moderne blockchain-spil findes på smart-kontrakt aktiverede netværk. Af disse var Ethereum den første og er fortsat den mest populære blockchain for både udviklere og spillere.

Alligevel er Ethereum optimeret til decentralisering og sikkerhed over ydeevne. Da Ethereums blockchain er begrænset, skal de, der kræver de hurtigste afviklingstider, tilskynde minearbejdere til at inkludere deres transaktion. Når efterspørgslen overstiger mængden af ​​tilgængelig blokplads, stiger omkostningerne ved at handle hurtigt, hvilket gør det dyrere at handle (højere gas). Dette udgør et problem for blockchain-spiludviklere. Et spil vil simpelthen give nydelse til sin brugerbase , hvis mange af de handlinger, en spiller foretager, kræver et højt transaktionsgebyr.

Derfor flytter mange udviklere nu væk fra Ethereum, mod hurtigere netværk med højere kapacitet. Eksempler omfatter:

  • Polygon netværk
  • Polkadot
  • Binance Smart Chain

Fremtiden for GameFi

På trods af at have rødder, der sporer til begyndelsen af ​​kryptovaluta, er GameFi lige begyndt at tiltrække mainstream-appel.

I betragtning af succesen med Axie Infinity og antallet af blockchain-spil, der i øjeblikket er under udvikling på forskellige blockchain-protokoller, er det klart, at GameFi har en lys fremtid forude. Alligevel er det svært at forudsige, hvordan denne fremtid vil udvikle sig. Mens de funktioner, der diskuteres i denne artikel, helt sikkert vil forblive fremtrædende i mange GameFi spil, betyder det tempo, hvormed blockchain-teknologien udvikler sig i dag, at nye innovationer ikke er ualmindelige. Mange af disse gennembrud vil helt sikkert gøre det til videospil og bringe nye og spændende måder at tjene penge på nye oplevelser med sig.

Kryptovaluta Børser
Binance

Verdens største kryptovalutabørs

Coinbase

Du kan lige nu få op til 70 kr. i Bitcoin - Gælder kun for nye kunder.

Kraken

En platform med sikkerhed i højeste fokus.

eToro

eToro er verdens førende sociale handelsplatform, der tilbyder både investering i aktier og kryptovalutaer såvel som handel med CFD'er.

Gemini

Gemini er den sikre, pålidelige måde at bygge din kryptoportefølje på. Modtag 70 kr. i bitcoin, efter du har købt eller solgt for 700 kr.

Risikoadvarsel: Alle kryptovaluta investeringer indebærer risici. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidige resultater. Kryptovalutaer har stærke kursudsving og er derfor ikke egnede for alle investorer. Handlen med kryptovalutaer er ikke underlagt EU-regelsæt. Læseren er ansvarlig for sine egne investeringsbeslutninger og vi anbefaler, at læseren foretager sin egen grundige research. Vi fratager os ansvar for informationens fuldstændighed eller nøjagtighed. Denne hjemmeside erstatter ikke en personlig finansiel rådgiver, som man altid bør konsultere ved investeringsspørgsmål. All Rights Reserved Cryptoaffiliatez