Hvad er Metaverse?

Der findes ikke én fælles definition på metaverset, da der findes mange holdninger til det. De fleste definitioner omfatter AR, virtuelle verdener og internettet. Tanken er, at metaverset på sigt bliver en regelmæssig, hvis ikke konstant, del af vores hverdag.

Introduktion til Metaverse

Metaverset er et koncept af et vedvarende, online 3D-univers, der kombinerer flere forskellige virtuelle rum. Du kan tænke på det som en fremtidig iteration af internettet. Metaverset vil give brugerne mulighed for at arbejde, mødes, spille og socialisere sammen i disse 3D-rum.

Metaverset er kontinuerligt under udvikling. Men der er allerede nogle platforme som indeholder metaverslignende elementer. Videospil giver i øjeblikket den bedste Metaverse oplevelse, der tilbydes. Selvom det ikke er påkrævet, så passer kryptovalutaer godt ind i Metavers konceptet. Kryptovalutaer giver mulighed for at skabe en digital økonomi, med forskellige typer af utility tokens og virtuelle samleobjekter (NFT’er). Metaverset vil også drage fordel af brugen af ​​krypto-wallets, såsom Trust Wallet og MetaMask.

how to import trust wallet to metamask - Kryptovaluta - Cryptok
Billede fra Adaas Capital

Blockchain-teknologi kan også levere gennemsigtige og pålidelige styringssystemer. Blockchain, metaverse-lignende applikationer findes allerede og der er endda nogle folk som lever af det. Axie Infinity er et play-to-earn (P2E) spil, hvor du har mulighed for at tjene penge. SecondLive og Decentraland er andre eksempler på succesfuld blanding af blockchain-verdenen og virtual reality-apps. Når vi ser på fremtiden, forsøger store teknologigiganter at bane vejen, seneste Facebook som gik all-in, og rebrandede sig selv til Meta.

Køb Metaverse Tokens her
Verdens største kryptovalutabørs
Vilkår gælder
Tilmeld dig i dag

Opret dig som bruger, og indbetal mere end 350 kr. for at kunne få 700 kr. i bonus
Du kan lige nu få op til 70 kr. i Bitcoin - Gælder kun for nye kunder.
Vilkår gælder
Tilmeld dig i dag

Tilmeld dig i dag og få 70 kr. gratis i Bitcoin, når du handler for mere end 700 kr.
En platform med sikkerhed i højeste fokus.
Vilkår gælder
Tilmeld dig i dag

Tilmeld dig i dag og køb 65+ kryptovalutaer på få minutter. Kom i gang med så lidt som 70 kr.
eToro er verdens førende sociale handelsplatform, der tilbyder både investering i aktier og kryptovalutaer såvel som handel med CFD'er.
Vilkår gælder
Gælder kun nye kunderHvad er metaverset egentligt?

Metaverse konceptet blev udviklet i science-fiction-romanen Snow Crash af Neal Stephenson. Idéen om et metavers var dengang fiktion; men det ser faktisk ud til at kunne blive en realitet i fremtiden.

Forbindelserne mellem den finansielle, virtuelle og fysiske verden er blevet mere og mere forbundet. De enheder, vi bruger til at styre vores liv, giver os adgang til næsten alt, hvad vi ønsker med blot et tryk på en knap. NFT’er, blockchain-spil og kryptobetalinger er ikke længere kun begrænset til kryptonørder. De er nu allesammen let tilgængelige – og det er bare et spørgsmål om tid, før metaverset også er.

Brugere kan få adgang til metaverset via computer, håndholdt enhed eller opnå en fuldstændig fordybelse med et VR-headset. De, der kommer ind i metaverset, vil opleve et digitalt område, hvor de vil være i stand til at arbejde, lege, shoppe, dyrke motion og socialisere. Brugerne vil være i stand til at skabe deres egne avatarer baseret på ansigtsgenkendelse, oprette deres egne forretninger af enhver art, købe fast (digital) ejendom, skabe indhold og deltage i koncerter fra superstjerner – alt sammen i ét virtuelt miljø,

Derudover, vil metaverset være en virtuel verden med en virtuel økonomi. I de fleste tilfælde er det en online virkelighed, drevet af decentraliseret finans (DeFi), hvor brugere kan udveksle værdi og aktiver via kryptovalutaer og NFT’er.

Metaverset stammer fra præfikset “meta”, som indebærer transcenderende tilstand og “univers”, hvilket indebærer et hypotetisk syntetisk miljø, der er synonymt med den fysiske verden

Hvad er Metaverse Tokens?

Metaverse-tokens er en kategori af særlige kryptovalutaer, der bruges til at foretage digitale transaktioner i metaverset. Da metaverset er bygget på blockchain netværket, vil transaktioner på det underliggende netværk ske næsten øjeblikkeligt. Blockchains er designet til at sikre tillid og sikkerhed, hvilket gør metaverset til det perfekte miljø for en økonomi, fri for korruption og økonomisk bedrageri.

Indehavere af metaverse-tokens kan få adgang til flere tjenester og applikationer inde i det virtuelle rum. Nogle tokens giver specielle evner i spil. Andre tokens repræsenterer unikke genstande, såsom tøj til virtuelle avatarer eller medlemskab af et fællesskab. Hvis du har spillet MMO-spil som World of Warcraft, er konceptet med genstande og valutaer i spillet meget velkendte. Men i modsætning til de traditionelle virtual reality-spil, har metaverse-tokens værdi i og uden for de virtuelle verdener. Metaverse tokens i form af kryptovaluta kan udveksles til fiat-valutaer. Eller hvis de er en NFT, kan de bruges til at autentificere ejerskabet til forbundne aktiver fra den virkelige verden som samleobjekter, værker eller kunst.

Nogle eksempler på metaverse-tokens inkluderer SAND fra det yderst populære Sandbox-metaverse. I ‘The Sandbox’ kan brugere skabe en virtuel verden drevet af NFT’er. Et andet populært spil er MANA fra Decentraland-projektet, hvor brugere kan bruge MANA til at købe grunde med digital ejendom kaldet “LAND”. Det er endda muligt at tjene penge på de købte grunde ved at leje dem ud til andre brugere mod faste gebyrer. Disse spil har vi beskrevet yderligere, nedenfor i indlægget.

Fundamentet for et velfungerende Metaverse

Metaverset er afhængigt af fordybende teknologi, som består af computersoftware og hardware, der er implementeret på en måde, der stimulerer menneskets fem sanser; herunder syn, hørelse, berøring, lugt og smag, i et simuleret miljø for at kunne skabe en nærmest virkelig oplevelse.

Fremkomsten af AR og VR, højhastighedsnetværk, kunstig intelligens og blockchain, tjener som byggestenene i metaverset.

Metaverset søger at integrere adskillige avancerede teknologier såsom kunstig intelligens, blockchain, virtual reality, augmented reality osv., for at skabe, et nærmest realistisk virtuelt univers.

Hvad har Metaverse at gøre med spil?

Fordi 3D virtual reality spiller en stor rolle, så er videospil den oplevelse, som er mest sammenlignelig med metaverset i øjeblikket. Dette gælder dog ikke kun fordi det er 3D. Videospil tilbyder nu tjenester og funktioner, der går over i andre aspekter af vores liv. Videospillet Roblox er endda stedet hvor virtuelle begivenheder som koncerter og møder foregår. Spillere spiller ikke bare spillet længere; de bruger det også til andre aktiviteter og dele af deres liv i “cyberspacet”. For eksempel, i multiplayer-spillet Fortnite, deltog 12,3 millioner spillere i Travis Scotts virtuelle musikturné i spillet.

Hvordan passer kryptovaluta ind i metaverset?

Gaming tilbyder 3D-aspektet af metaverset, men dækker ikke alt det nødvendige i en virtuel verden, der kan dække alle aspekter i livet. Krypto kan tilbyde kernefunktioner, der kræves, såsom digitalt bevis på ejerskab, overførsel af værdi og tilgængelighed. Men hvad betyder det, helt præcist?
Hvis vi i fremtiden arbejder, socialiserer og endda køber virtuelle genstande i metaverset, har vi brug for en sikker måde at kunne dokumentere ejerskabet på. Vi skal også føle os trygge, ved at overføre vores digitale genstande og krypto rundt i metaverset. Endeligt, så vil vi også gerne spille en rolle i den beslutningstagning, der finder sted i metaverset, hvis det angiveligt bliver så stor en del af vores liv, som de store tech-giganter arbejder hen imod.

Køb Metaverse Tokens her
Verdens største kryptovalutabørs
Vilkår gælder
Tilmeld dig i dag

Opret dig som bruger, og indbetal mere end 350 kr. for at kunne få 700 kr. i bonus
Du kan lige nu få op til 70 kr. i Bitcoin - Gælder kun for nye kunder.
Vilkår gælder
Tilmeld dig i dag

Tilmeld dig i dag og få 70 kr. gratis i Bitcoin, når du handler for mere end 700 kr.
En platform med sikkerhed i højeste fokus.
Vilkår gælder
Tilmeld dig i dag

Tilmeld dig i dag og køb 65+ kryptovalutaer på få minutter. Kom i gang med så lidt som 70 kr.
eToro er verdens førende sociale handelsplatform, der tilbyder både investering i aktier og kryptovalutaer såvel som handel med CFD'er.
Vilkår gælder
Gælder kun nye kunderEksempler på Metaverse

Selvom vi endnu ikke har et enkelt, forbundet metaverset, har vi masser af platforme og projekter, der ligner metaverset. Typisk inkorporerer disse også NFT’er og andre blockchain-elementer. Lad os se på tre eksempler:

SecondLive Metaverse

SecondLive er et virtuelt 3D-miljø, hvor brugere kan styre alt fra avatarer til socialt samvær, læring og drive forretning. Projektet har også en NFT-markedsplads hvor brugere kan bytte samleobjekter. I september 2020 var SecondLive vært for Binance Smart Chain’s Harvest Festival som en del af sit første jubilæum. Den virtuelle udstilling viste forskellige projekter i BSC-økosystemet, hvor brugere kunne udforske og interagere elementerne.

1635908520 secondlive - Kryptovaluta - Cryptok
Billede fra: Techinasia.com

Axie Infinity Metaverse

Axie Infinity er et spil, hvor du kan tjene penge. Spillere i udviklingslande har mulighed for at tjene ensartet indkomst. Ved at købe eller blive foræret tre væsner kendt som Axies, kan en spiller begynde at dyrke Smooth Love Potion (SLP) tokens. Når de sælges på det åbne marked, kan nogle tjene omkring $200 til $1000 (USD) afhængigt af hvor meget de spiller og naturligvis, markedsprisen.

Selvom Axie Infinity ikke giver en enestående 3D-karakter eller avatar, giver spillet brugerne mulighed for et metavers-lignende spil. Du har måske allerede hørt den berømte historie om filippinere, der bruger det som et alternativ til fuldtidsbeskæftigelse.

adventure 39ea842a422b6a06a2365ade9075bd52 - Kryptovaluta - Cryptok
Billede fra: axieinfinity.com

SAND Metaverse

SAND er den oprindelige kryptovaluta fra spillet ‘The Sandbox‘; et populært 3D “metaverse”-spil bygget på Ethereum-netværket, som brugerne kan udforske, købe jord på og bygge strukturer, der kan tjenes penge på. Alle genstande erhvervet i The Sandbox er 100 % ejet af spillerne selv, hvilket skaber indtægtsmuligheder for spillere.

0de4af 6fd4cfcf53ef400c97ac378cfef11bc7~mv2 - Kryptovaluta - Cryptok

Hvad er fremtiden for Metaverset?

Metaverset vil være et socialt 3D-netværk, der vil tillade et højt niveau af interaktivitet, som aldrig set før. I metaverset vil du i stedet for en profil have en avatar, i stedet for et nyhedsfeed vil der være sociale centre, hvor folk kan mødes, dele drinks, nyheder, sladder eller endda spille spil. Metaversets oplevelser vil være rigere, end man normalt finder med vores nuværende skærme.

Mark Zuckerberg har eksplicit nævnt sine planer om at bruge et metaversprojekt til at støtte fjernarbejde og forbedre de økonomiske muligheder for mennesker i udviklingslande.

Andre store teknologivirksomheder sigter også mod skabelsen af en Metaverse, herunder Microsoft, Apple og Google.

Når det kommer til et krypto-drevet Metaverse, virker yderligere integration mellem NFT-markedspladser og 3D virtuelle universer, som det næste skridt.

Metaverset har et enormt potentiale til at revolutionere vores livsstil og skabe et virtuelt miljø, der udvisker grænsen mellem digital og virkelighed.

Udviklingen af metaverset er accelereret betydeligt efter COVID-19, da online interaktion er blevet normen. Mens Metaverse tokens vinder popularitet, bør du altid lave din egen research, før du foretager et køb eller en investering.

Kryptovaluta Børser
Binance

Verdens største kryptovalutabørs

Coinbase

Du kan lige nu få op til 70 kr. i Bitcoin - Gælder kun for nye kunder.

Kraken

En platform med sikkerhed i højeste fokus.

eToro

eToro er verdens førende sociale handelsplatform, der tilbyder både investering i aktier og kryptovalutaer såvel som handel med CFD'er.

Gemini

Gemini er den sikre, pålidelige måde at bygge din kryptoportefølje på. Modtag 70 kr. i bitcoin, efter du har købt eller solgt for 700 kr.

Risikoadvarsel: Alle kryptovaluta investeringer indebærer risici. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidige resultater. Kryptovalutaer har stærke kursudsving og er derfor ikke egnede for alle investorer. Handlen med kryptovalutaer er ikke underlagt EU-regelsæt. Læseren er ansvarlig for sine egne investeringsbeslutninger og vi anbefaler, at læseren foretager sin egen grundige research. Vi fratager os ansvar for informationens fuldstændighed eller nøjagtighed. Denne hjemmeside erstatter ikke en personlig finansiel rådgiver, som man altid bør konsultere ved investeringsspørgsmål. All Rights Reserved Cryptoaffiliatez