Hvordan laver man en NFT?

Fra malerier til sange og endda samlebare NBA-samlekort. Mulighederne er enorme, når du laver NFT’er. Det er en fantastisk måde, at bevise autenciteten og ejerskabet på kreative værker.

Sådan kan du komme i gang med at lave NFT’er

Du har måske levet under en sten, hvis du ikke har hørt om den store NFT (non-fungible token) hype. Berømtheder, digitale kunstnere og artister er alle klar, til at sætte deres kunst på blockchainen.
Fra malerier til sange og endda samlebare NBA-samlekort. Mulighederne er enorme, når du laver NFT’er. Det er en fantastisk måde, at bevise autenciteten og ejerskabet på kreative værker.

Hvis du er virkelig talentfuld (eller heldig), kan du også tjene større mængder af penge. Tænk på det som en digital samlerplade eller et enkeltstående maleri. Hvis der er en betydelig efterspørgsel efter din NFT, kan priserne være skyhøje. Du har måske hørt om billedkunstneren Beeple, som solgte en NFT kaldet “Everydays: the First 5000 Days” for mere end $69 millioner.

2021 NYR 20447 0001 001 beeple everydays the first 5000 days034733 - Kryptovaluta - Cryptok
Everydays: the First 5000 Days

Bortset fra Beeple, sælger andre kunstnere deres NFT’er på blockchain-baserede markedspladser. Nu har du fået en kort introduktion til NFT’er – læs med videre, for at komme i gang med at lave din egen unikke NFT.

Infografik: Sådan kan du komme i gang med NFT’er

Saadan laver du NFT infografik 1 - Kryptovaluta - Cryptok

1. Oprettelse af en kryptovaluta-konto

Du skal bruge en krypto-wallet for at kunne oprette en konto på enhver NFT-markedsplads. Du kan afprøve Metamask, da det er en af ​​de mest brugte og tilgængelige.

Når du opretter din wallet-konto, får du en 12-ords ‘seed phrase’. Dette er din unikke adgangskode.
Opbevar den sikkert og del den ikke nogen steder, seed-sætningen fungerer som din sikkerhedskode (praktisk, hvis du glemmer din adgangskode).

Antag at du mister din telefon og du ikke længere har adgang til din krypto-wallet. Hvis du har skrevet din seed-phrase ned og opbevaret den et sikkert sted, vil du have mulighed for at kunne tilgå din wallet igen. Vi kan ikke skrive det her nok: opbevar din seed phrase et sikkert sted og del den aldrig med andre.

2. Oprettelse af en konto på en NFT-markedsplads

Når du har oprettet en konto som f.eks på Opensea (tilføj et brugernavn, foto, udfyldt bio osv.), skal du linke din Metamask-konto til din Open-konto ved at følge instruktionerne. Sammenkædningen af dine to konti sikrer, at dine NFT’er vises i din tegnebog, og at alle transaktioner nemt kan gennemføres (du skal gå ind i Metamask’s indstillinger for automatisk at hente dine NFT’er).

Brug lidt tid på at tilpasse din NFT-markedspladskonto, tilføje et bannerbillede og linke til dine sociale mediekonti. Jo mere tid der bruges på at sikre, at dine sociale medier er forbundet des bedre; du vil opdage, at din kunst er mere synlig, jo mere tid du bruger på at tilføje detaljer til din side.

3. NFT: Kreative kunst tegninger

En NFT kan være enhver digital fil, så skab den kunst, du nyder at lave. Du gemmer det nye maleri som en jpeg, og uploader det til din nye NFT-markedspladskonto, og fremstiller det som en NFT.

4. Upload din NFT

NFT-markedspladser som Opensea.io har meget brugervenlige vejledninger til at uploade dit værk, og processen er generelt den samme (nogle udvalgte NFT-markedspladser vil muligvis have en KYC godkendt, og dette kan tage et par dage).

5. Valg af gratis mint

De næste muligheder hjælper dig med at bestemme værdien og typen af ​​NFT, du opretter.

Gratis minting, eller lazy-minting, giver dig mulighed for at lægge gebyrerne for minting hos køberen, så du ikke bliver opkrævet. Normalt bliver du opkrævet “gasgebyrer” – omkostningerne ved at handle på blockchain – for at minte en NFT.
Enheden for gas kaldes en ‘Gwei’. Afhængigt af trafikken på blockchainen, mens du minter, kan gebyret stige eller falde; jo større trafik jo højere omkostninger. Ofte kan det være billigere sidst på aftenen eller tidligt om morgenen.

Ulempen ved at presse gasgebyrerne over på køberen er, at du muligvis skal sænke din pris for at forudse de senere omkostninger, eller lave din NFT som en auktion og lade køberen bestemme.

6. Promovering af din NFT

Nu begynder det rigtige arbejde.
Det er bedst at være social og skrive om din nye NFT så hurtigt som muligt. Du kan linke den nye NFT direkte til Twitter, Facebook og andre sociale mediekanaler fra NFT-markedspladsen.

Ser du, det er nemt at lave en NFT, men der er nogle vigtige ting, du skal vide;
Fordelen ved gratis minting giver dig mulighed for hurtigt at lave en NFT gratis, men det kan have nogle ulemper, da NFT-markedspladser har tendens til at gøre ‘normale’ NFT’er mere synlige. På grund af dette bliver du nødt til at lave flere af dine egne sociale kanaler til promovering.

Hvordan virker en NFT?

NFT’er markedsføres og distribueres gennem online markedspladser såsom Binance NFT opensea.io. Investorer kan se på et helt bibliotek af aktiver igennem, før de vælger at købe.

NFT’er findes på en blockchain, som er en distribueret offentlig hovedbog, der registrerer transaktioner. Du er nok mest bekendt med blockchain som den underliggende proces, der gør kryptovalutaer mulige.

Grundlæggende holdes NFT’er typisk på Ethereum blockchain, selvom andre blockchains også understøtter dem.

En NFT er skabt eller “præget” ud fra digitale objekter, der repræsenterer både materielle og immaterielle genstande, herunder:

  • Kunst
  • GIF’er
  • Videoer og sportshøjdepunkter
  • Samleobjekter
  • Virtuelle avatarer og videospilskin
  • Designer sneakers
  • Musik

Selv tweets tæller som en NFT. Twitter-medstifter Jack Dorsey solgte sit første tweet nogensinde som en NFT for mere end $2,9 millioner.


NFTs unikke data gør det nemt at verificere deres ejerskab og overføre tokens mellem ejere. Ejeren eller skaberen kan også gemme specifikke oplysninger i dem.
For eksempel kan kunstnere signere deres kunstværk ved at inkludere deres signatur i en NFTs metadata.

Hvilken blockchain skal du vælge til din NFT?

Der er en del blockchains at vælge imellem, når du skal lave en NFT. Ethereum-netværket var den første store blockchain, der tilbød NFT’er, som vi kender dem i dag. Listen over NFT-kompatible blockchains inkluderer nu Binance Smart Chain, Polkadot, Tron, Tezos, Cardano og mange flere.
De fleste NFT’er eksisterer i dag på enten Ethereum eller BSC. Gasgebyrerne på Ethereum har dog gjort minting og håndtering af NFT’er ret dyrt. Binance Smart Chain er et meget billigere alternativ og drager også fordel af dens hurtigere transaktionshastighed. Der er masser af NFT-markedspladser og -projekter, hvilket giver dig et stort publikum for mulige købere.

Kryptovaluta Børser
Binance

Verdens største kryptovalutabørs

Coinbase

Du kan lige nu få op til 70 kr. i Bitcoin - Gælder kun for nye kunder.

Kraken

En platform med sikkerhed i højeste fokus.

eToro

eToro er verdens førende sociale handelsplatform, der tilbyder både investering i aktier og kryptovalutaer såvel som handel med CFD'er.

Gemini

Gemini er den sikre, pålidelige måde at bygge din kryptoportefølje på. Modtag 70 kr. i bitcoin, efter du har købt eller solgt for 700 kr.

Risikoadvarsel: Alle kryptovaluta investeringer indebærer risici. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidige resultater. Kryptovalutaer har stærke kursudsving og er derfor ikke egnede for alle investorer. Handlen med kryptovalutaer er ikke underlagt EU-regelsæt. Læseren er ansvarlig for sine egne investeringsbeslutninger og vi anbefaler, at læseren foretager sin egen grundige research. Vi fratager os ansvar for informationens fuldstændighed eller nøjagtighed. Denne hjemmeside erstatter ikke en personlig finansiel rådgiver, som man altid bør konsultere ved investeringsspørgsmål. All Rights Reserved Cryptoaffiliatez