Skal du investere i Meme coins?

En meme-mønt (også stavet memecoin) er en kryptovaluta, der stammer fra et internetmeme eller har en anden humoristisk karakteristik.

Hvis du følger med i krypto fællesskaber online, bl.a. på Reddit, Telegram, Twitter eller Discord, har du nok lagt mærke til, at brugerne elsker memes, og en af ​​branchens favoritter er Dogecoin, som parrer Shiba Inu-hunden Kabosu med farverige skrifttyper og barnligt sprog i stil med “much wow” og “much coin.”

photo 1621739165914 7155e5d4816e?ixlib=rb 1.2 - Kryptovaluta - Cryptok

Med introduktionen af ​​Dogecoin, som blev skabt som en joke i december 2013, blev en helt ny kryptokategori skabt – meme-mønten, som folk inden for krypotfællesskabet forbinder sig med en internet-joke.

Efter skabelsen af ​​Doge-memet frembragte Dogecoin en eksplosion af kryptovalutaer, der ligner den søde hund, hvilket gør det til det mest almindeligt anvendte meme til disse typer kryptovalutaer.

Som følge heraf er der inden for kategorien ‘meme coins‘ opstået en mere specifik gruppe: mønter med hundetema. De fleste investorer vil være bekendt med disse, da 2021 opnåede massiv vækst i antallet af meme-coins, som inkluderer Dogecoin, Shiba Inu og Dogelon Mars og mange flere.
Tesla-grundlægger Elon Musk var en nøgleårsag til, at disse kryptovalutaer pumpede og udvidede sidste år, efter at han tweetede om sin interesse og støtte til Dogecoin.

Hvad synes Elon Musk om Dogecoin?

Dogecoin is the people’s crypto

Elon Musk
CEO Tesla

Elon Musk har været en hyppig fortaler for meme-coinen, og har været med til at øge dens popularitet betydeligt gennem sine tweets. I 2022 tweetede Musk følgende:

Medstifter af Bitcoin IRA har sagt: “Elon Musk har været en fortaler for kryptosamfundet i mange år. Hans seneste meddelelse vil indlede en ny æra af handel og bane vejen for altcoins til at udvide deres anvendelsesmuligheder.”

Elon Musk har i årevis været tilhænger af at overføre kryptovalutaer til det traditionelle finansielle marked.
Men når det kommer til hans foretrukne kryptovalutaer, har det altid været Bitcoin, Ethereum og Dogecoin.

Musk har mere end 91 millioner følgere på Twitter og bruger ofte sin indflydelse på siden, til at vise støtte til Dogecoin. Et tweet fra Musk kan få priserne på meme-coins til at stige i vejret, og i nogle tilfælde endda vælte, som det gjorde, da han kaldte det for et ‘travlhed’ under sit gæsteværtspot i komedien “Saturday Night Live”. TV-show i maj 2021.

De alvorlige risici ved at investere i meme-coins

Selvom Dogecoin kan virke som et lethjertet projekt, indebærer investering i denne type kryptovaluta eller andre meme-mønter en vis risiko.

Nogle meme-mønter har nået en høj markedsværdi, mens prisen pr. mønt i andre tilfælde stiger i tusindvis af procent inden for få dage, hvilket gør nogle investorer rige, hvilket i det væsentlige signalerer andre, at de måske er i stand til at gøre det samme.

Det er også værd at bemærke, at disse meme-baserede kryptovalutaer generelt ikke er seriøse, substantielle projekter, da de typisk er skabt ved at kopiere og indsætte kode fra en anden type kryptovaluta.
De har også en tendens til at mangle betydelige udviklerfællesskaber, som hjælper med at holde dem sikre og teknologisk opdaterede. Dogecoin-udviklingen er for eksempel næsten gået i stå på forskellige tidspunkter gennem sin historie.

Derudover ejes mange meme-coins af små grupper af mennesker, der ejer store, markedsbevægende mængder af kryptovalutaen.
Som sådan har deres priser en tendens til at være meget volatile, påvirket væsentligt af følelser på sociale medier og “FOMO” (frygten for at gå glip af noget).
På grund af dette, er meme-coins særligt modtagelige for pump-and-dump-ordninger, hvor en enkeltperson eller en gruppe af store møntholdere hyper mønten og får andre til at købe og hæve prisen, før de dumper alle deres beholdninger på markedet. Eksemplet nedenfor, er fra kryptovalutan “Safemoon”, som har været under hård kritik i samtlige kryptofællesskaber.

aQog98K 460s - Kryptovaluta - Cryptok

Mens den pågældende person eller gruppe vil have opnået et betydeligt afkast, kan denne type á hurtige pumps, få markedet til at gå i plusser, og efterlade alle andre, som de siger i krypto; “Left to hold the bag
Uvidende investorer, der troede, at prisen på deres krypto ville stige, ender med tokens, der er langt mindre værd, end de oprindeligt betalte.

Køb af Meme Coins

Mens memecoin-markederne kan være særligt volatile, vælger nogle investorer at investere i meme coins alligevel. Uanset om de er interesserede i at time markedet, eller bare ønsker at deltage i et dumt, krypto-insidermarked, kan investorer købe meme-coins på mange af de samme platforme, som de ville bruge til at købe mere seriøse kryptovalutaer som Bitcoin og Ethereum.

Her kan du købe Meme Coins
Verdens største kryptovalutabørs
Tilbud Vind op til 7.000 kr.. Tilmeld dig her!
Gemini er den sikre, pålidelige måde at bygge din kryptoportefølje på. Modtag 70 kr. i bitcoin, efter du har købt eller solgt for 700 kr.
eToro er verdens førende sociale handelsplatform, der tilbyder både investering i aktier og kryptovalutaer såvel som handel med CFD'er.

Som den ældste og mest kendte meme-coin kan Dogecoin købes, sælges og handles på de bedste kryptobørser som Coinbase, Gemini og Binance.

Hvad betyder FOMO ved handel af meme coins?

Ganske kort, står FOMO får “Fear of missing out” og på dansk, ‘frygten for at gå glip af noget’.
Du har måske oplevet, når du ser en enorm grøn procentvis vækst på et diagram, og du ikke ejer den givne kryptovaluta, så du sælger et andet aktiv for at købe ind i den givne kryptovaluta. Da kryptohandel stadig i høj grad er drevet af følelser frem for værdiansættelse, er FOMO en enorm faktor at overveje, når man swing-trader med krypto.

Frygten for at gå glip af, også kendt som FOMO, defineres som “en gennemgående frygt for, at andre måske har givende oplevelser, som man er fraværende fra.” Det betyder, at folk er bange for at gå glip af muligheder af frygt for at fejle eller tage den forkerte beslutning.

Fomo er i vid udstrækning blevet tilskrevet den hurtige stigning og fald i Bitcoins pris i 2017.
Du undrer dig måske over, hvad dette overhovedet har med krypto at gøre.
Sammenhængen er, at FOMO kan få folk til at handle impulsivt. Hvis du er bange for at gå glip af en mulighed, er der en god chance for, at du vil være mere tilbøjelig til at træffe risikable beslutninger, fordi frygten for at gå glip af tilsidesætter din dømmekraft.
Dette har alvorlige konsekvenser på kryptomarkeder, især når det kommer til pump og dumps.

Kryptovaluta Børser
Binance

Verdens største kryptovalutabørs

Coinbase

Du kan lige nu få op til 70 kr. i Bitcoin - Gælder kun for nye kunder.

Kraken

En platform med sikkerhed i højeste fokus.

eToro

eToro er verdens førende sociale handelsplatform, der tilbyder både investering i aktier og kryptovalutaer såvel som handel med CFD'er.

Gemini

Gemini er den sikre, pålidelige måde at bygge din kryptoportefølje på. Modtag 70 kr. i bitcoin, efter du har købt eller solgt for 700 kr.

Risikoadvarsel: Alle kryptovaluta investeringer indebærer risici. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidige resultater. Kryptovalutaer har stærke kursudsving og er derfor ikke egnede for alle investorer. Handlen med kryptovalutaer er ikke underlagt EU-regelsæt. Læseren er ansvarlig for sine egne investeringsbeslutninger og vi anbefaler, at læseren foretager sin egen grundige research. Vi fratager os ansvar for informationens fuldstændighed eller nøjagtighed. Denne hjemmeside erstatter ikke en personlig finansiel rådgiver, som man altid bør konsultere ved investeringsspørgsmål. All Rights Reserved Cryptoaffiliatez