Køb af Bitcoin

Du kan anskaffe Bitcoin ved at acceptere dem som betaling for varer eller tjenester, eller ved at købe dem af en ven eller nogen i nærheden af dig.

photo 1621416894569 0f39ed31d247?ixlib=rb 1.2 - Kryptovaluta - Cryptok

Introduktion til køb af Bitcoin

Bitcoin har igennem de seneste år været genstand for en væsentlig øget opmærksomhed.
En del af hypen skyldes naturligvis de ekstremt høje stigninger, som Bitcoin har oplevet over de senere år.

At investere i Bitcoin (BTC) kan virke kompliceret, men det er meget nemmere, når du deler det op i trin.
Investering eller handel med Bitcoin kræver kun en konto hos en tjeneste eller en børs, selvom yderligere sikker praksis anbefales.

Bitcoin er en decentraliseret kryptovaluta.
Bitcoin blev oprettet for at give folk mulighed for at sende onlinebetalinger til hinanden, uden indblanding fra finansielle institutioner, såsom banker.

Inden du køber Bitcoin

Privatliv og sikkerhed er vigtige elementer for Bitcoin-investorer. Enhver, som får adgang til den private nøgle til en offentlig adresse på Bitcoin blockchain-netværket, kan godkende transaktioner. Du bør derfor altid sikre dig, at dine private nøgler holdes hemmelige – for kriminelle kan forsøge at stjæle dem, hvis de får kendskab til at du har større besiddelser.

Vær opmærksom på, at alle kan se saldoen på en offentlig adresse, du bruger. Bagsiden af ​​denne offentlige information er, at en person kan oprette flere offentlige adresser til sig selv. Således har du altså mulighed for, at distribuere dine Bitcoins ud over mange adresser, hvis du ville sikre dig en risikospredning.

Alle kan tilgå informationen på blockchain netværket

En god strategi er at holde betydelige investeringer på offentlige adresser, der ikke er direkte forbundet med dem, der bruges i transaktioner. Alle kan nemlig tilgå historikken over transaktioner, som foretaget på blockchain. Du kan selv prøve det her.

Selvom transaktionerne er offentligt registreret på blockchain, er identificerende brugeroplysninger det ikke. På Bitcoin blockchain vises kun en brugers offentlige nøgle ved siden af ​​en transaktion – hvilket gør transaktioner fortrolige, men ikke anonyme. I den forstand er Bitcoin-transaktioner mere gennemsigtige og sporbare end kontanter, fordi de alle er tilgængelige for offentligheden, i modsætning til private kontanttransaktioner.

Men Bitcoin-transaktioner har også et element af anonymitet indbygget i deres design. Det er meget vanskeligt at spore de handlende parter – dvs. afsenderen og modtageren af ​​Bitcoin – på kryptovalutaens blockchain.

Hvordan køber du Bitcoin?

Du kan investere direkte i Bitcoin ved bl.a. at benytte forskellige platforme, som f.eks Coinbase, eToro eller Binance. Her er det enkelt, at følge Bitcoin-prisen og dermed følge op- og nedture i kursværdien.
Det tager fem minutter at oprette sig på platformene, og herefter yderligere nogle minutter at overføre penge.
Derefter er du i gang, og du kan med det samme være en Bitcoin HODL’er.

Vælger du at investere direkte i Bitcoin ved brug af diverse platforme, vil du støde ind på en formular, hvor du herefter vil blive bedt om at udfylde nogle simple oplysninger og besvare nogle spørgsmål.
Ønsker du at handle for rigtige penge, skal du overføre penge, hvilket er lettest og hurtigst, når det foregår via kreditkort.
Når det er gjort, er du klar til at investere f.eks. i Bitcoin eller i Ethereum, som du kan handle på de fleste krypto-børser.

Hvis du har overvejet (eller besluttet dig for) at købe bitcoin, så har vi samlet dig en lille guide til, hvordan du gør dette. 

Køb BTC i Danmark: Sådan gør du, trin-for-trin

1. Find en kryptobørs

Vælg en mægler → du kan for eksempel bruge vores liste over de bedste mæglere i Danmark, som du finder øverst på siden. Du kan også lave din egen research og finde den, der passer bedst til dig.

2. Opret en konto

Når du har fundet den kryptobørs, som passer til dig, så skal du oprette en konto. Oprettelsen giver ofte sig selv og du bliver hjulpet på vej af hjemmesiden. 

3. Bekræft din konto (KYC)

Kryptobørserne skal overholde de retningslinjer, som myndighederne udsteder, herunder retningslinjerne for deres KYC-processer. Husk derfor at verificere din konto, så du handler så sikkert som muligt. Dette gøres oftest gennem en e-mail, du får tilsendt. 

4. Lav en indbetaling (indskyd fiat-valuta)

Du er næsten i mål; det næste du skal gøre, er at lave en indbetaling (enten gennem et betalingskort eller som bankoverførsel).

5. Køb din Bitcoin

Du er nu klar, til at købe din første Bitcoin og blive en officiel del af krypto markedet. Bare tryk “køb Bitcoin” – så simpelt er det. 

I forhold til trin 4, hvor du skal lave din indbetaling, vil vi gerne udpensle fordelene og ulemperne ved at bruge kreditkort eller bankoverførsel. 

Indbetalinger med kreditkort går altid igennem efter få sekunder, så du har kredit på din konto, og kan købe Bitcoins med det samme. Dog er der som regel et gebyr på betalinger med kreditkort, som svinger meget i størrelse fra mægler til mægler. 

Indbetalinger med bankoverførsel er derimod helt gratis, og der er ingen gebyrer forbundet. Dog er der typisk en ventetid på et par arbejdsdage, før betaling går igennem. 

Hvis du har travlt med at købe Bitcoin, så brug dit kort. Hvis du godt kan vente lidt, så brug bankoverførsel. 

Find en kryptobørs, hvis du skal købe Bitcoin

Det første skridt i at købe Bitcoin, består i at vælge en kryptohandelstjeneste. Når du tilmelder dig en krypto-børs, kan du købe, sælge og holde på din krypto. Det er generelt bedste praksis, at bruge en børs, der giver brugerne mulighed for at opbevare deres krypto i deres egen personlige wallet til opbevaring. For dem der ønsker at handle med Bitcoin, eller andre kryptovalutaer, er denne funktion måske ligegyldig.

Her kan du købe Bitcoin
Verdens største kryptovalutabørs
Vilkår gælder
Tilmeld dig i dag

Opret dig som bruger, og indbetal mere end 350 kr. for at kunne få 700 kr. i bonus
Du kan lige nu få op til 70 kr. i Bitcoin - Gælder kun for nye kunder.
Vilkår gælder
Tilmeld dig i dag

Tilmeld dig i dag og få 70 kr. gratis i Bitcoin, når du handler for mere end 700 kr.
En platform med sikkerhed i højeste fokus.
Vilkår gælder
Tilmeld dig i dag

Tilmeld dig i dag og køb 65+ kryptovalutaer på få minutter. Kom i gang med så lidt som 70 kr.
eToro er verdens førende sociale handelsplatform, der tilbyder både investering i aktier og kryptovalutaer såvel som handel med CFD'er.
Vilkår gælder
Gælder kun nye kunderDer findes mange forskellige typer af krypto-børser. Fordi Bitcoins-etos handler om decentralisering og individuel suverænitet, giver nogle kryptobørser brugerne mulighed for at forblive anonyme og kræver ikke, at brugere indtaster personlige oplysninger. Disse kryptobørser fungerer selvstændigt og er typisk decentraliserede, hvilket betyder, at de ikke har et centralt kontrolpunkt.

Selvom sådanne systemer kan tjene uhyggelige formål, kan de også levere tjenester til verdens befolkning som ikke har adgang til- eller mulighed for at oprette en bankkonto. For visse kategorier af mennesker – flygtninge eller dem, der bor i lande med ringe eller ingen infrastruktur til statskredit eller bankvirksomhed – kan anonyme udvekslinger hjælpe med at bringe dem ind i den almindelige økonomi. Eksempler er da Afghanere havde begrænsede udbetalingsmetoder, og senest da Russerne ikke kunne hæve deres penge.

Lige nu er de fleste populære udvekslinger dog ikke decentrale og følger love, der kræver, at brugere indsender identificerende dokumentation. Disse udvekslinger er vokset betydeligt i antallet af funktioner, de tilbyder.

Kryptouniverset vokser hurtigt

Krypto-universet er vokset hurtigt i det sidste årti, med mange nye tokens, der konkurrerer om investor-dollars. Med undtagelse af Bitcoin og visse fremtrædende mønter, såsom Ethereum, er ikke alle disse tokens tilgængelige på alle børser. Hver børs har sit eget sæt af kriterier som afgør, om handel med visse tokens skal inkluderes eller udelukkes.

Coinbase, Kraken og Gemini tilbyder Bitcoin og et stigende antal altcoins. Disse fire er nok de nemmeste at komme i gang med, som nybegynder. Binance henvender sig til en mere avanceret trader, der tilbyder mere seriøs handelsfunktionalitet og et bedre udvalg af altcoins.

FTX, en hurtigt voksende kryptobørs, som har opnået en værdiansættelse på flere milliarder dollars, tilbyder et begrænset antal altcoins til amerikanske investorer. Men handlende uden for USA har et større udvalg af tokens på deres platform.

En vigtig ting at bemærke, når du opretter en konto på en krypto-børs, er at bruge sikker internetpraksis. Dette inkluderer to-faktor-godkendelse og en lang, unik adgangskode, der inkluderer en række små bogstaver, store bogstaver, specialtegn og tal.

Forbind en betalingsmetode, hvis du vil købe Bitcoin

Når du har oprettet en konto på en krypto-børs, skal du samle dine personlige dokumenter. Afhængigt af udvekslingen, kan disse omfatte billeder af et kørekort eller pas, samt oplysninger om din arbejdsgiver og indkomstkilde. De oplysninger du muligvis har brug for, kan afhænge af den region, du bor i, og lovene i den. Processen er stort set den samme, som hvis du skulle oprette en konto på en anden type børs.

Når krypto-børsen har bekræftet din identitet, vil du blive bedt om at tilslutte en betalingsmulighed. På de fleste børser kan du tilknytte din bankkonto direkte, eller du kan tilslutte et debet- eller kreditkort. Selvom du kan bruge et kreditkort til at købe kryptovaluta, er det ikke en god idé, fordi kryptovalutaens prisvolatilitet kan forhøje de samlede omkostninger ved at købe en kryptovaluta.

FIND DE BEDSTE - Kryptovaluta - Cryptok

Bitcoin er lovligt i USA, men nogle banker kan stille spørgsmålstegn ved eller endda lukke muligheden for indskud til krypto-relaterede websteder eller børser. Det er derfor en god idé at tjekke for at sikre, at din bank tillader indskud på din valgte børs.

Der er forskellige gebyrer for indbetalinger via en bankkonto, betalingskort eller kreditkort. Det er vigtigt at undersøge de gebyrer, der er forbundet med hver betalingsmulighed, for at finde ud af, hvilken betalingsmulighed der passer bedst til dig.

Børser opkræver også gebyrer pr. transaktion. Disse gebyrer kan enten være et fast gebyr (hvis handelsbeløbet er lavt) eller en procentdel af handelsbeløbet. Kreditkort pålægges et ekspeditionsgebyr ud over transaktionsgebyrerne.

Køb Bitcoin ved at placere en ordre

Du kan købe Bitcoin (eller andre kryptovalutaer) efter at have valgt en børs og tilsluttet en betalingsmulighed. I de senere år er krypto-børser blevet mere mainstream. De er vokset betydeligt med hensyn til likviditet og deres udvalg af funktioner. De operationelle ændringer på kryptovalutabørser sideløbende med ændringen i opfattelsen af ​​kryptovalutaer. En branche, der engang blev tænkt som en fidus eller en med tvivlsom praksis, er langsomt ved at blive til en legitim en, der har tiltrukket interesse fra alle de store aktører i den finansielle sektor.

Start din Bitcoin investering her
Verdens største kryptovalutabørs
Tilbud Vind op til 7.000 kr.. Tilmeld dig her!
Gemini er den sikre, pålidelige måde at bygge din kryptoportefølje på. Modtag 70 kr. i bitcoin, efter du har købt eller solgt for 700 kr.
eToro er verdens førende sociale handelsplatform, der tilbyder både investering i aktier og kryptovalutaer såvel som handel med CFD'er.

Nu er krypto-børser nået til et punkt, hvor de har næsten samme niveau af funktioner som aktie-børser. Kryptobørser tilbyder i dag en række ordretyper og måder at investere på. Næsten alle kryptobørser tilbyder både markeds- og limitordrer, og nogle tilbyder også stop-loss-ordrer. Af de ovennævnte børser tilbyder Kraken de fleste ordretyper. Kraken giver mulighed for markeds-, limit-, stop-loss-, stop-limit-, take-profit- og take-profit-grænseordrer.

Bortset fra en række forskellige ordretyper, tilbyder børser også måder at opsætte tilbagevendende investeringer på, hvilket giver kunderne mulighed for at dollar cost-average investeringer. Coinbase giver mulighed for, at indstille tilbagevendende køb for hver dag, uge ​​eller måned.

Sørg for sikker opbevaring, når du har købt Bitcoin

Krypto-wallets er et sted, hvor du kan opbevare kryptovaluta mere sikkert. At have din krypto uden for børsen og i din personlige pung sikrer, at kun du har kontrol over den private nøgle til dine penge. Det giver dig også mulighed for at gemme penge væk fra en børs og undgå risikoen for, at din børs bliver hacket og mister dine penge.

Not your keys, not your coins

Selvom de fleste børser tilbyder wallets til deres brugere, er sikkerhed ikke deres primære forretning. Vi anbefaler generelt ikke at bruge en wallet fra en børs til store eller langsigtede krypto-beholdninger.

Nogle wallets har flere funktioner end andre. Nogle er kun egnet til Bitcoin, og nogle tilbyder muligheden for at opbevare adskillige altcoins. Nogle wallets tilbyder også muligheden for at bytte/swappe en token ud med en anden.

photo 1543699539 33a389c5dcfe?ixlib=rb 1.2 - Kryptovaluta - Cryptok

Sådan køber du Bitcoin med PayPal

Du kan også købe Bitcoin gennem PayPal Holdings, Inc. (PYPL). Der er to måder at købe Bitcoin ved hjælp af PayPal.
Den første og mest bekvemme måde, er at købe kryptovalutaer ved hjælp af din PayPal-konto, der er forbundet med en et betalingskort eller en bankkonto.


Den anden mulighed er at bruge saldoen på din PayPal-konto, til at købe kryptovalutaer fra en tredjepartsudbyder. Denne mulighed er ikke så praktisk som den første, fordi det er ganske få tredjepartswebsteder, som tillader brugere at købe Bitcoin, ved at bruge PayPal-knappen.

Sådan køber du Bitcoin med et kreditkort

Processen for at købe Bitcoin med kreditkort er lige til, hvori du efter oprettelse og verificering,
skal indtaste dine kreditkortoplysninger på platformen og godkende transaktionen.

Prisen på Bitcoin

Du kan altid følge live kursen på Bitcoin.

Risikoadvarsel: Alle kryptovaluta investeringer indebærer risici. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidige resultater. Kryptovalutaer har stærke kursudsving og er derfor ikke egnede for alle investorer. Handlen med kryptovalutaer er ikke underlagt EU-regelsæt. Læseren er ansvarlig for sine egne investeringsbeslutninger og vi anbefaler, at læseren foretager sin egen grundige research. Vi fratager os ansvar for informationens fuldstændighed eller nøjagtighed. Denne hjemmeside erstatter ikke en personlig finansiel rådgiver, som man altid bør konsultere ved investeringsspørgsmål. All Rights Reserved Cryptoaffiliatez