Køb af Ethereum

Da Ethereum er så populært, kan du købe ETH på fleste krypto-børser. om et alternativ kan du også købe af privatpersoner, men der er selvfølgelig en risiko forbundet med dette, da du meget nemt kan blive snydt.

photo 1622790698141 94e30457ef12?ixlib=rb 1.2 - Kryptovaluta - Cryptok

Introduktion til Ethereum

Ethereum er en platform drevet af blockchain-teknologi, der er bedst kendt for sin oprindelige kryptovaluta, kaldet ether eller ETH, eller blot Ethereum. Blockchain-teknologien er det, der gør Ethereum-platformen sikker, og den sikkerhed gør det muligt for ETH at akkumulere værdi.

Ethereum-platformen understøtter ether foruden et netværk af decentraliserede apps, også kendt som dApps. Smarte kontrakter, som stammer fra Ethereum-platformen, er en central komponent i, hvordan platformen fungerer. Mange decentraliserede finanser (DeFi) og andre applikationer bruger smarte kontrakter i forbindelse med blockchain-teknologien.

Hvordan køber du Ethereum?

Når du skal købe Ethereum, har du tre valgmuligheder:

  • P2P udveksling, hvor du kan udveksle direkte med en anden person
  • Du kan købe via en af de mange videreforhandlere af kryptovalutaer, som findes
  • Du kan handle direkte på en kryptobørs 

Vi anbefaler som hovedregel altid, at handle direkte på en dedikeret kryptobørs. Det er nemlig den nemmeste, sikreste og billigste metode.

Men det er langtfra lige meget, hvilken kryptobørs, du vælger. Det er nemlig ikke alle kryptobørser, der er lige nemme at handle på, og mange af dem er faktisk decideret usikre.

Ethereum kan købes på mange forskellige børser, og det kan være en jungle at finde rundt i.
De mest anvendte børser, hvor der kan købes Ethereum sikrest er på Coinbase, Binance & eToro.

Her er et meget kort og hurtigt overblik over gode muligheder for at købe Ethereum, har vi opstillet dem herunder.

Start din Ethereum investering her
Verdens største kryptovalutabørs
Tilbud Vind op til 7.000 kr.. Tilmeld dig her!
Gemini er den sikre, pålidelige måde at bygge din kryptoportefølje på. Modtag 70 kr. i bitcoin, efter du har købt eller solgt for 700 kr.
eToro er verdens førende sociale handelsplatform, der tilbyder både investering i aktier og kryptovalutaer såvel som handel med CFD'er.

Efter du har oprettet dig på en af børserne eller platformene, skal du indsætte penge.
Dette gøres med kreditkort (Dankort, VISA eller Mastercard). 
Hvis der er tale om en udenlandsk hjemmeside, og du skal lave en bankoverførsel, skal du lave det, der kaldes for en SEPA-overførsel. Der er gebyrer forbundet med dette, og du skal overføre i EURO.
Du kan nok forvente at skulle betale mellem 20 og 30 kroner i gebyr til kryptobørsen plus valutavekslingsgebyr, og du kan med fordel anvende et kreditkort, fordi det går meget hurtigere end en bankoverførsel.

The technical side of Ethereum’s efficacy is 100% an engineering exercise.

– Vitalik Buterin

Hvordan fungerer Ethereum?

Ethereum bruger ligesom andre kryptovalutaer blockchain-teknologi. Forestil dig en meget lang kæde af blokke, der er knyttet sammen, med alle oplysninger om hver blok kendt af hvert medlem af blockchain-netværket. Blockchain-teknologi skaber distribueret konsensus om Ethereum-netværkets tilstand. Nye blokke føjes til den meget lange Ethereum blockchain, for at behandle Ethereum-transaktioner og minte nye Ethereum, eller for at eksekvere smarte kontrakter på Ethereum dApps.

Ethereum-netværket henter sin sikkerhed fra blockchain-teknologiens decentraliserede natur. Et stort netværk af computere verden over vedligeholder Ethereum blockchain-netværket, og netværket kræver distribueret konsensus – flertalsaftaler – for at der skal foretages ændringer i blockchainen. En enkeltperson eller en gruppe af netværksdeltagere ville have behov for at få flertalskontrol over Ethereum-platformens computerkraft – en opgave, der ville være gigantisk, hvis ikke umulig – for at kunne manipulere Ethereum blockchain med succes.

Ethereum-platformen kan understøtte mange flere applikationer end ETH og andre kryptovalutaer. Netværkets brugere kan oprette, publicere, tjene penge på og bruge en bred vifte af applikationer på Ethereum-platformen og kan bruge ETH eller en anden kryptovaluta som betaling.

Ethereum vs. Bitcoin

Ethereum sammenlignes ofte med Bitcoin. Mens de to kryptovalutaer har samtlige ligheder, bør potentielle investorer være opmærksomme på nogle vigtige forskelle.

Ethereum beskrives som “verdens programmerbare blockchain“, der positionerer sig som et elektronisk, programmerbart netværk med mange applikationer. Bitcoin blockchainen blev derimod kun skabt for at understøtte bitcoin-kryptovalutaen.

Det maksimale antal bitcoins, der kan være i omløb, er begrænset til 21 millioner. Mængden af ​​ETH, der kan oprettes, er ubegrænset, selvom den tid, det tager at behandle en blok af ETH, begrænser, hvor meget ether, der kan præges hvert år. Antallet af Ethereum-mønter i omløb er pt. mere end 120 millioner i 2022.

En stor forskel, der påvirker investorer, er, hvordan Ethereum- og Bitcoin-netværkene behandler transaktionsbehandlingsgebyrer. Disse gebyrer, kendt som “gas” på Ethereum-netværket, betales af deltagerne i Ethereum-transaktioner. Gebyrerne forbundet med Bitcoin-transaktioner absorberes af det bredere Bitcoin-netværk.

AdobeStock 236323359 scaled - Kryptovaluta - Cryptok
Billede fra: Coincu News

En væsentlig måde, hvorpå Ethereum og Bitcoin ligner hinanden, er, at begge blockchain-netværk forbruger enorme mængder energi. Hver af disse blockchains fungerer ved hjælp af proof of work-protokollen, som er en metode, der kræver omfattende computerkraft til at validere transaktioner og skabe ny valuta. Ethereum har planer om, at overgå til en ‘proof-of stake’ driftsprotokol, som bruger meget mindre energi.

Køb en del af Ethereum

photo 1623053590518 32beebe56321?ixlib=rb 1.2 - Kryptovaluta - Cryptok

For at købe Ethereum skal du indtaste dets ticker-symbol – ETH – i din børs’ købsfelt og indtaste det beløb, du vil købe for.
Hvis du ikke ønsker at købe en helt Ethereum, kan du købe en brøkdel af en.
For eksempel, hvis prisen på Ethereum er £2.000, og du investerer £100, vil du købe 5% af en Ether-mønt.


Finansier din konto

Du skal angive nogle personlige oplysninger, og bekræfte din identitet for at tilmelde dig en konto med en kryptobørs.
Derefter vil du være i stand til at forbinde din bankkonto eller dit betalingskort for at indbetale til din konto. Der vil sandsynligvis være gebyr forskelle baseret på den metode, du vælger.

At finansiere din konto betyder ikke, at du faktisk har købt Ethereum endnu, og ligesom med enhver investeringskonto ønsker du ikke at lade dine uinvesterede penge sidde på din konto.
For rent faktisk at investere, skal du købe Ethereum på dette tidspunkt. 

Opbevaring af din Ethereum

Hvis du kun har en lille mængde krypto, er det nemmest at lade din investering stå på en kryptobørs, som tillader at du kan stake eller lende – og dermed indtjene renter og/eller belønning.
Men en digital tegnebog kan tilbyde mere sikkerhed, hvis du ønsker at flytte din beholdning til mere sikker opbevaring.

Live pris på Ethereum

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kryptovaluta Børser
Binance

Verdens største kryptovalutabørs

Coinbase

Du kan lige nu få op til 70 kr. i Bitcoin - Gælder kun for nye kunder.

Kraken

En platform med sikkerhed i højeste fokus.

eToro

eToro er verdens førende sociale handelsplatform, der tilbyder både investering i aktier og kryptovalutaer såvel som handel med CFD'er.

Gemini

Gemini er den sikre, pålidelige måde at bygge din kryptoportefølje på. Modtag 70 kr. i bitcoin, efter du har købt eller solgt for 700 kr.

Risikoadvarsel: Alle kryptovaluta investeringer indebærer risici. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidige resultater. Kryptovalutaer har stærke kursudsving og er derfor ikke egnede for alle investorer. Handlen med kryptovalutaer er ikke underlagt EU-regelsæt. Læseren er ansvarlig for sine egne investeringsbeslutninger og vi anbefaler, at læseren foretager sin egen grundige research. Vi fratager os ansvar for informationens fuldstændighed eller nøjagtighed. Denne hjemmeside erstatter ikke en personlig finansiel rådgiver, som man altid bør konsultere ved investeringsspørgsmål. All Rights Reserved Cryptoaffiliatez