Live Kryptovaluta Kurser

Som investor i kryptovaluta, er det svært ikke at følge med i kryptovaluta kurser, uanset om din strategi er langsigtet eller kortsigtet. De store udsving i kryptovaluta er det, som mange finder spændende, men også risikabel investering.

Dagens kryptovalutapriser efter markedsværdi:

Har kryptovaluta nogen værdi?

Kryptovalutaer er 100% digitale. De har ingen fysisk form og eksisterer kun inden for koden i en blockchain. På grund af dette mener nogle mennesker, at de ikke burde være noget værd. Men det er ikke sådan, prissætning fungerer. Efter at have læst denne artikel, vil du have en bedre forståelse af, hvad der gør kryptovaluta værdifuld, og hvorfor prisen kan svinge voldsomt inden for en enkelt dag.

Er kryptovalutaen oversolgt eller overkøbt?

Kryptovalutaer er et omsætteligt aktiv, ligesom aktier, råvarer, værdipapirer og så videre. Deres pris er bestemt af, hvor stor interesse der er på markedet for at købe dem – det kaldes efterspørgsel – og hvor meget der er tilgængeligt at købe – det er udbud. Forholdet mellem de to bestemmer prisen.

Hvis der er betydelig efterspørgsel på en bestemt kryptovaluta, men det aktuelle tilgængelige udbud er begrænset, stiger prisen på kryptovalutaen. Efterspørgslen efter kryptovaluta stiger nogle gange uanset kryptovalutaens sande værdi – dette kaldes for overkøbt. Alternativt, hvis en betydelig mængde af en kryptovaluta sælges uden en solid grund, beskrives den som oversolgt.

Prisen på kryptovaluta

Du undrer dig måske over, hvad der gør kryptovaluta værdifuld, da det af mange blot ses som en digital mønt uden værdi. Det er ikke ualmindeligt, at Bitcoin (CRYPTO:BTC) stiger eller falder i pris, med 5% eller endda 10% på en given dag. Mindre kryptovalutaer kan have endnu større prisudsving.
Kryptovalutaer bakkes normalt ikke op af nogen central myndighed på samme måde som fiat-valutaer eller et andet offentligt sanktioneret udvekslingsmiddel. Regeringens opbakning kan styrke troen på værdien af ​​en valuta blandt forbrugere. Men da kryptovalutaer generelt er decentraliserede, henter de deres værdi fra andre kilder, heriblandt:

  • Udbud og efterspørgsel
  • Produktionsomkostninger
  • Regulering og lovgivning
  • Tilgængelighed på børser

Udbud og efterspørgsel på kryptovaluta

Værdien og prisen af en ​​kryptovaluta bestemmes af udbud og efterspørgsel, ligesom alt andet, folk ønsker. Hvis efterspørgslen stiger hurtigere end udbuddet, stiger prisen. For eksempel, hvis der er tørke, stiger prisen på korn og produkter, hvis efterspørgslen ikke ændrer sig. Det samme udbuds- og efterspørgselsprincip gælder for kryptovalutaer. Kryptovaluta stiger i værdi, når efterspørgslen stiger højere end udbuddet.

Forsyningsmekanismen for en kryptovaluta er altid kendt; hver krypto udgiver sine whitepapers, som uddyber nærmere omkring deres særlige mekanismer. Nogle kryptovalutaer, såsom Bitcoin, har et maksimalt udbud; vi ved, at der maksimalt vil være 21 millioner Bitcoins i udbud (denne artikel er skrevet i 2022, og i skrivende stund er der 19.015 millioner Bitcoins i udbud). Andre kryptovalutaer, som Ether (CRYPTO:ETH), har ikke nogen maksimal grænse på udbuddet af Ethereum. Nogle kryptovalutaer har mekanismer, der “brænder” eksisterende tokens for at forhindre, at den cirkulerende forsyning bliver for stor og bremser inflationen. At brænde/burn en token betyder, at denne sendes til en adresse på blockchainen, der ikke kan genfindes.

Produktionsomkostninger ved kryptovaluta

Nye kryptovalutaer produceres gennem en proces kaldet ‘mining‘. Mining-processen minder om det arbejde, en minearbejder laver for at udvinde guld i minen. Minearbejderne er i dette tilfælde nogle kraftfulde computere kaldet minere, og guldet er Bitcoins. Det decentraliserede netværk af minearbejdere er det, der tillader kryptovaluta at fungere, så sikkert som det gør. Derudover belønnes mine-arbejderne i form af kryptovaluta. Rundt omkring i verden står der mange bitcoin-minere, hvor de kraftige computere typisk er samlet i store haller. Det er ikke tilfældigt hvor mining-selskaberne slår sig ned. Priserne for strøm har nemlig stor betydning for, om det er en god forretning.

Mining udstyr er ikke billigt

At verificere transaktioner i en blockchain kræver computerkraft. Minearbejdere investerer i dyrt udstyr og elektricitet for at udvinde kryptovaluta. I et proof-of-work-system, som er det der bruges af Bitcoin, gør øget konkurrence det sværere mine en given kryptovaluta. Det skyldes, at minearbejdere konkurrerer hinanden for at løse et komplekst matematisk problem for at verificere en block. Som sådan stiger omkostningerne til minedriften, efterhånden som mere kraftfuldt udstyr er nødvendigt for at mine med succes.

Da mineomkostningerne stiger, nødvendiggør det en øget værdi af kryptovalutaen. Minearbejdere vil ikke mine, hvis værdien af ​​den valuta, de udvinder, ikke er høj nok til at kompensere for deres omkostninger. Og da minearbejdere er afgørende for at få blockchain til at fungere, så længe der er efterspørgsel efter at bruge blockchain, bliver prisen nødt til at stige.

GettyImages 1231875304 e1620921270403 - Kryptovaluta - Cryptok
Billede: Fortune, 2021 “Mining rigs at a Bitcoin farm in Russia”

Proof-of-work mining er blevet kritiseret

Minedrift kræver derfor en større økonomisk investering fra minearbejderne, hvorfor du som bruger af netværket også skal du betale for minedriften. Lønnen betales for en udvundet blok, og lønnen er altid den samme kryptovaluta. Minedrift er blevet kritiseret i de seneste år, især for det faktum, at supercomputere, der udfører det, bruger store mængder elektricitet. Det er blevet anslået, at mængden af ​​elektricitet, der er nødvendig for at udvinde en Bitcoin, ville opretholde elektricitetsproduktionen i selv flere vesteuropæiske lande i flere dage om året.

Kursen på Bitcoin steg i 2021

Efterspørgslen kan stige, efterhånden som et projekt bliver mere udbredt, eller hvor nytten øges. En bredere anvendelse af en kryptovaluta som en investering øger også efterspørgslen, mens den effektivt begrænser det cirkulerende udbud. For eksempel, da institutionelle investorer begyndte at købe og holde (HODL’e) Bitcoins i begyndelsen af ​​2021, steg prisen på Bitcoin betydeligt, da efterspørgslen oversteg det tempo, hvormed nye Bitcoins blev skabt, hvilket reelt reducerede det samlede tilgængelige udbud af Bitcoin.

Live kurs på Bitcoin

Kursen på DeFi Tokens

Ligeledes, efterhånden som mere decentraliserede finansieringsprojekter (DeFi) lanceres på Ethereum blockchain, stiger efterspørgslen efter Ether. Ether er påkrævet for at udføre transaktioner på blockchain, uanset hvilken kryptovaluta du handler med. Eller, hvis et DeFi-projekt tager fart af sig selv, vil dets eget token blive mere nyttigt og derved øge efterspørgsel

Prisdataene på kryptovalutaerne ovenfor er kun til generelle informationsformål og bør ikke anvendes som investeringsrådgivning. Køb, salg og handel med kryptovaluta indebærer risici. Du bør derfor altid, rådføre dig med dine egne passende kvalificerede og licenserede rådgivere, før du engagerer dig i en transaktion

Risikoadvarsel: Alle kryptovaluta investeringer indebærer risici. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidige resultater. Kryptovalutaer har stærke kursudsving og er derfor ikke egnede for alle investorer. Handlen med kryptovalutaer er ikke underlagt EU-regelsæt. Læseren er ansvarlig for sine egne investeringsbeslutninger og vi anbefaler, at læseren foretager sin egen grundige research. Vi fratager os ansvar for informationens fuldstændighed eller nøjagtighed. Denne hjemmeside erstatter ikke en personlig finansiel rådgiver, som man altid bør konsultere ved investeringsspørgsmål. All Rights Reserved Cryptoaffiliatez