Sådan fungerer Proof of stake

Staking er en proces, der gør det muligt, at indehavere af en bestemt mønt kan optjene belønninger.

Introduktion til Proof of Stake

Proof-of-stake (PoS) er en konsensusmekanisme, der bruges af blockchain-netværk.
De mest almindelige konsensusmekanismer er proof-of-stake og proof-of-work (PoW).
Hvorfor er en konsensusmekanisme nødvendig? I et distribueret netværk hjælper disse mekanismer med at bestemme “sandheden”, fordi der ikke er nogen central enhed til at validere transaktioner.

photo 1605523711462 f5d5a6688e84?ixlib=rb 1.2 - Kryptovaluta - Cryptok

Proof-of-stake (PoS) betyder, at enkeltpersoner staker kryptovaluta for at validere transaktioner. PoS er det vigtigste alternativ til kryptovaluta-mining. En af de første kryptovalutaer til at bruge denne konsensusmekanisme var Peercoin, som blev lanceret i 2012.

For at definere proof-of-stake bør vi se på, hvad staking er.
Staking validerer transaktioner på blockchain. Enkeltpersoner kan stake kryptovalutaer, for eksempel direkte fra deres kryptowallet

Brugere indsætter krypto, ved at indbetale dem til en node. Disse noder vil så konkurrere om muligheden for at validere transaktioner. Validatorer bliver derefter belønnet, ofte med transaktionsgebyrer.

Noder bliver validatorer, når de har et bestemt antal tokens. Algoritmen bruger en pseudo-tilfældig valgproces til at beslutte, hvilken node der er validator. Størrelsen af ​​indsatsen hjælper med at øge chancen for, at en node bliver valgt, men der er værktøjer på plads til at sikre, at de rigeste noder ikke altid vælges som validatorer.

Sådan fungerer ‘Proof of Stake’

Proof-of-stake blev først diskuteret i 2011 på BitcoinTalk-forummet som svar på Bitcoins proof-of-work-model. Det viste sig at være et bæredygtigt alternativ, og forskellige altcoins har gennem tiden valgt denne model.

Her kan du handle PoS Krypto
Verdens største kryptovalutabørs
Tilbud Vind op til 7.000 kr.. Tilmeld dig her!
Gemini er den sikre, pålidelige måde at bygge din kryptoportefølje på. Modtag 70 kr. i bitcoin, efter du har købt eller solgt for 700 kr.
eToro er verdens førende sociale handelsplatform, der tilbyder både investering i aktier og kryptovalutaer såvel som handel med CFD'er.

Ethereum (ETH) overgår også til en proof-of-stake-model. Skiftet forventes at være gennemført ved udgangen af ​​2022.

Der er flere typer proof-of-stake-mekanismer, og mange kryptovalutaer, herunder EOS (EOS) og Steem (STEEM), der har vedtaget delegeret proof-of-stake eller dPoS, som er en modificeret version af konsensusmekanismen.

Proof-of-stake-modellen anses også for at være mere miljøvenlig og energieffektiv, sammenlignet med andre konsensusmekanismer. Bitcoin er blevet kritiseret for den mængde energi, der kræves for at udvinde den, og derfor er proof-of-stake positioneret som fremtidens model.

Dette skyldes, at staking af kryptovalutaer ikke kræver den samme mængde energi, som minedrift af kryptovalutaer. Når man skal finde ud af, hvordan man løser energiforbrugsproblemet inden for kryptovalutasektoren, fremstår proof-of-stake-modellen som det oplagte svar.

Ethereum (ETH) vil være den største PoS-blockchain målt efter markedsværdi.
Andre altcoins, der kører på en proof-of-stake model inkluderer Tezos (XTZ), Binance coin (BNB), NEO (NEO), PIVX (PIVX), Neblio (NEBL), Cardano (ADA) og Stratis (STRAX).

Med proof-of-stake (POS) validerer ejere af kryptovaluta bloktransaktioner baseret på antallet af mønter, som en validator sætter.

Proof-of-stake (POS) blev skabt som et alternativ til Proof-of-work (POW), den originale konsensusmekanisme, der blev brugt til at validere en blockchain og tilføje nye blokke.

Proof-of-stake (POS) ses som mindre risikabelt i forhold til potentialet for et angreb på netværket, da det strukturerer kompensation på en måde, der gør et angreb mindre fordelagtigt.

Hvad er målet med proof-of-stake?

Proof-of-work er en konkurrencedygtig tilgang til at verificere transaktioner, som naturligvis tilskynder folk til at lede efter måder at opnå en fordel på, især fordi de kan modtage gode belønninger.

Bitcoin-minearbejdere tjener Bitcoin ved at verificere transaktioner og blokeringer.
De betaler dog deres driftsudgifter som el og husleje med fiat-valuta. Hvad der så virkelig sker er, at minearbejdere udveksler energi med kryptovaluta. Mængden af ​​energi, der kræves for at udvinde proof-of-work kryptovaluta, har stor indflydelse på markedsdynamikken for prissætningen og rentabiliteten.
Der er også miljøaspekter at overveje, da PoW-minedrift bruger lige så meget energi som et lille land.

1caa6f89 d874 493c 9907 a402b9e3c0f9 - Kryptovaluta - Cryptok

Er Proof of Stake sikkert?

Mange har set ’51 % attack’ som en trussel for kryptovaluta, når PoS bruges, men det er meget usandsynligt. Et 51% angreb er, når nogen kontrollerer 51% af en kryptovaluta og bruger denne majoritet til at ændre blockchain. I PoS skal en gruppe eller individ eje 51 % af den stakede kryptovaluta.

De fleste andre sikkerhedsfunktioner i PoS annonceres ikke, da dette kan skabe en mulighed for at omgå sikkerhedsforanstaltninger. De fleste PoS-systemer har dog ekstra sikkerhedsfunktioner på plads, der tilføjer den iboende sikkerhed bag blockchains og PoS-mekanismerne.

Hvordan optjener du Proof of Stake?

Proof of Stake (POS) er en indbygget konsensusmekanisme, der bruges af en kryptovalutas netværk eller validatorer. Det kan ikke optjenes, men du kan hjælpe med at sikre et netværk og tjene belønninger ved at bruge en kryptovaluta, der deltager i PoS, der validerer eller bliver en validator.

Kryptovaluta Børser
Binance

Verdens største kryptovalutabørs

Coinbase

Du kan lige nu få op til 70 kr. i Bitcoin - Gælder kun for nye kunder.

Kraken

En platform med sikkerhed i højeste fokus.

eToro

eToro er verdens førende sociale handelsplatform, der tilbyder både investering i aktier og kryptovalutaer såvel som handel med CFD'er.

Gemini

Gemini er den sikre, pålidelige måde at bygge din kryptoportefølje på. Modtag 70 kr. i bitcoin, efter du har købt eller solgt for 700 kr.

Risikoadvarsel: Alle kryptovaluta investeringer indebærer risici. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidige resultater. Kryptovalutaer har stærke kursudsving og er derfor ikke egnede for alle investorer. Handlen med kryptovalutaer er ikke underlagt EU-regelsæt. Læseren er ansvarlig for sine egne investeringsbeslutninger og vi anbefaler, at læseren foretager sin egen grundige research. Vi fratager os ansvar for informationens fuldstændighed eller nøjagtighed. Denne hjemmeside erstatter ikke en personlig finansiel rådgiver, som man altid bør konsultere ved investeringsspørgsmål. All Rights Reserved Cryptoaffiliatez